Андрей Гюров се оттегли от надпреварата за БНБ

0
113

Кандидатът на „Продължаваме промяната” за гуверньор на БНБ Андрей Гюров се оттегля от надпреварата. Това съобщи самият той в пост във Фейсбук.

Битката между ПП и ИТН чий кандидат да поеме Българската народна банка предизвика напрежение в управляващата коалиция. По-рано през деня Слави Трифонов заяви, че партията му няма да оттегли кандидатурата на Любомир Каримански. Ден по-рано в ефира на NOVA Ива Митева пък съобщи, че премиерът Петков е предложил на Каримански да се оттегли и вместо БНБ, да стане представител на България с Световната банка.

„След фактическото разцепление на управляващата коалиция по повод избирането на гуверньор на БНБ стана ясно, че в момента не съществува широко парламентарно мнозинство, което да подкрепи този избор. Като председател на парламентарната група на “Продължаваме промяната”, аз винаги съм поставял на първо място обществения интерес, а той в момента изисква отговорно и държавническо мислене и действия“, аргументира се Андрей Гюров.

При липса на коалиционна подкрепа, нека моят опонент сам да прецени дали иска да остави този толкова важен и отговорен избор в ръцете на опозицията. Това в крайна сметка е етичен избор, част от изискването към ръководителя на БНБ за висок морал и добро име.

Очаквайте подробности.

dariknews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук