Грантаджии атакуват Пеевски с анализи менте

Фабриката за фалшиви новини

0
16038

Цял анализ с една-единствена цел – да преповтори лъжите на Фабриката за фалшиви новини, че депутатът и наш издател Делян Пеевски държал монопол над медиите, публикува българската секция на „Дойче веле“.

В ролята на автор този път за разнообразие влиза не зам. главният редактор на „Клуб Z“ и основно перо на БГ секцията на немското радио Иван Бедров, а друг виден глашатай на манифактурата за клевети – политологът и професионален грантаджия, превърнал получаването на субсидии от НПО-та в семеен бизнес, Даниел Смилов.

Медиите, участващи в този пореден епизод от този кръг от атаките на Фабриката срещу издателя ни, обаче са същите. Първо публикуван от „Дойче веле“, материалът веднага е пуснат в публичното пространство и от сайта на подсъдимия за укриване на данъци в особено големи размери фармацевтичен бос Огнян Донев – „Клуб Z“. Източникът, използван за изграждането на материала, също е вече познат – „Репортери без граници“, които също са събратя на Фабриката за клевети по грантаджийска линия и затова изобщо не се свенят да лансират откровените манипулации на олигарсите.

Иначе самият анализ е издържан изцяло в духа на клеветническата кампания, която Фабриката от години води срещу Пеевски, като се преповтаря многократно опровергаваната теза, че депутатът притежава повечето вестници у нас. Лъжа, която впрочем в доклада на „Репортери без граници“ (който иначе се цитира в анализа като източник на данните) присъства в друг, не по-малко фалшив вид – че Пеевски държал разпространението на печатни издания у нас.

От анализа обаче си проличава и друг факт – Фабриката, както и братята й грантаджии по света използват „Репортери без граници“, за да си мъстят на страни, в които техните манипулации не минават. Затова и в текста на Смилов, пък и в самата класация сред другите атакувани страни е Унгария, която от няколко години отявлено се противопоставя на грантаджийските организации и опитите им да манипулират обществеността.

Снимка/източник: Вестник „Монитор“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук