На цялото нямане: МВР строи „Дворец на паспорта“ за 370 млн. лева?!

Печатница за пари

0
12503
Снимка: LadyZone.bg

МВР иска да се построи нова сграда, в която да се печатат всички видове документи за самоличност. Бъдещият „Дворец на паспорта“ е част от обществената поръчка, която от вътрешното ведомство ще обявят в сряда – 15 август, научи Информационнна агенция „Дейли Прес“.

Към 370 млн. лв. е прогнозната цена на търга за новата система за лични документи, съобщава “Труд”, като се позовава на източници в МВР. В сумата се включва не само строежът на новата печатница, но и цялостен ремонт на сградата на бившата дирекция на полицията на Лъвов мост.

Системата ще е централизирана, точно обратното на сегашната, която действа от 2010 г.

В момента в страната работят 30 пункта, в които се издават паспорти, лични карти, шофьорски книжки, документи за временно и постоянно пребиваващи чужденци и др. Занапред всички документи ще се печатат в новата сграда, която ще се строи на терен, собственост на Академията на МВР близо до столичния квартал “Симеоново”.

Помещенията ще бъдат под засилена охрана с контролиран достъп – камери, сензори за движение и т.н., а системата ще притежава усилена защита от хакерски атаки. В центъра за услуги на Лъвов мост ще се приемат заявления на граждани от всички квартали на София и населени места в страната, което цели избягването на опашки. В същото време ще останат и сегашните паспортни служби, но с двойно по-малък персонал.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук