Нинова с алтернативни мерки: Да се замразят военните проекти! Субсидии за осигураване на прехраната

0
2800

Менда Стоянова каза неверни неща. Не съм излъгала.Твърдението, че хазната е празна е на -г-н Борисов. Не искали да спре извънредното положение, а да се удължи до 30 април, а не до 13 май. Италия, която е най-тежко засегната от ковид-19, удължи извънредното поожение до 15 април. Но на 3 април да го удължиш с още 45 дни е абсолютно стресиращо.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БТВ.

Според нея управляващите нямат план как да работят в криза, а още по-малко как да излезем от нея. Мярката 60/40 не работи и това го казаха всички работодатели.

Ние предлгаме алтернативен план, посочи тя почерта в актуализацията на бюджета не са заложени парите, които ще дойдат от ЕС.

Първата мярка , която предлага БСП, е безвъзмездно предоставяне на засегнатите от коронавируса по една минимална работна заплата плюс осигуровките, което се равнява на 725 лева

Втората – най-важното е да се осигури прехраната на населението. Затова БСП настова да бъдат отпуснати на земеделските производители 30 милиона лева безвъзмездни субсидии целево – за производство на плодове и зеленчуци.

Третата мярка касае ресторантите – да бъдат осволодени от тротоарно право и такса смет, както и да бъдат освободени от ДДС за храните, които са изхвърлили в този период.

Четвъртата мярка е насочена към общините – държавата да насочи трансфер към тяхв размер на 10%, което означава 400 милиона.

Сумарно мерките на БСП се равняват на 1,5 млрд. лева

Нинова настоява да се замразят военните проекти, които касаят закупуването на нови кораби и нова бронирана машина.

News24sodia.eu

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.