Нинова с алтернативни мерки: Да се замразят военните проекти! Субсидии за осигураване на прехраната

0
2908

Менда Стоянова каза неверни неща. Не съм излъгала.Твърдението, че хазната е празна е на -г-н Борисов. Не искали да спре извънредното положение, а да се удължи до 30 април, а не до 13 май. Италия, която е най-тежко засегната от ковид-19, удължи извънредното поожение до 15 април. Но на 3 април да го удължиш с още 45 дни е абсолютно стресиращо.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БТВ.

Според нея управляващите нямат план как да работят в криза, а още по-малко как да излезем от нея. Мярката 60/40 не работи и това го казаха всички работодатели.

Ние предлгаме алтернативен план, посочи тя почерта в актуализацията на бюджета не са заложени парите, които ще дойдат от ЕС.

Първата мярка , която предлага БСП, е безвъзмездно предоставяне на засегнатите от коронавируса по една минимална работна заплата плюс осигуровките, което се равнява на 725 лева

Втората – най-важното е да се осигури прехраната на населението. Затова БСП настова да бъдат отпуснати на земеделските производители 30 милиона лева безвъзмездни субсидии целево – за производство на плодове и зеленчуци.

Третата мярка касае ресторантите – да бъдат осволодени от тротоарно право и такса смет, както и да бъдат освободени от ДДС за храните, които са изхвърлили в този период.

Четвъртата мярка е насочена към общините – държавата да насочи трансфер към тяхв размер на 10%, което означава 400 милиона.

Сумарно мерките на БСП се равняват на 1,5 млрд. лева

Нинова настоява да се замразят военните проекти, които касаят закупуването на нови кораби и нова бронирана машина.

News24sodia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук