Отбелязваме 146 години от рождението на Гоце Делчев

0
2796

Отбелязваме 146 години от рождението на Гоце Делчев. Той е един от най-видните български революционери. Възпитан в духа на родолюбие, патриотизъм и уважение на семейните ценности, той остава в историята като най-значимата фигура в борбата за освобождението на българските земи, Гоце Делчев е основател, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, изработва техните програми и устави. Най-близките му съратници са Дамян Груев, Гьорче Петров и Пейо Яворов.

Думите на войводата „Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование между народите” носят своето пророческо послание и в наши дни. В град Гоце Делчев годишнината ще бъде официално отбелязана с тържество, което ще започне в 12.00 часа пред паметника на големия българин на централния площад в града.

На церемонията ще присъства ръководството на Общината, представители на институции, неправителствени организации и политически партии, както и на учебните заведения, които ще положат венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев, в знак на почит и признателност. В Благоевград местната общественост също ще отбележи 146 години от рождението на Гоце Делчев. Ритуалът по полагане цветя ще се проведе от 12:30 часа на 4 февруари пред паметника на героя на площад „Македония“, информираха от пресцентъра на Община Благоевград.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.