Още е жив? Приятели на водолаза, погълнат от водите на Искър, обявиха голяма награда за намирането му

0
1405

Издирването на 39-годишния водолаз-спелеолог, изчезнал във водите на р.Искър, продължава трети ден. Мъжът изчезна в събота в реката край Мездра. Инцидентът стана край археологически комплекс „Калето”, където в неделя трябваше да се проведе приключенски многобой.

Петър Христов е опитен водолаз, затова колегите и приятелите му се надяват, че е успял да се спаси. Те дори предлагат голяма парична награда за намирането му, информира тази сутрин „Монитор“. Водолазът е изчезнал в Искър край Мездра. Той подготвял съоръжението за екстремно спускане в реката. Паднал от преобърнал се изкуствен сал и бил понесен от буйната вода. Изчезналият е един от организаторите на „Приключенски многобой 2018″ и спелеолог от пещерен клуб „Хеликтит“ в София. Петър се спелеолог е от столицата, на 38 години, баща на две деца. Бил е леководолаз и инструктор по пещерно спасяване.

Опитал се е да доплува до брега, но тъй като не е познавал района, вместо да се насочи към левия бряг на реката, където има пещерни ниши и би могъл да се хване за някоя скала, е тръгнал към десния бряг и бил отнесен от течението. Петър подготвял съоръжението за екстремно спускане в реката. Паднал от преобърнал се изкуствен сал и бил понесен от буйната вода. Мъжът е опитен водолаз, близките му имат надежда, че може да е успял да се спаси.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.