САМОКОВСКИ КОШМАР: Жестоко тройно убийство – майка и двете деца (ОБЗОР В DAILYPRESS-bg.com)

Убити са Венета на 33 години, племенника й на 15 години и сина й на 12 години

0
60586
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

По темата работи: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / САМОКОВ

Днес около 13.30 следобяд в Самоков проехтяли изстрели – разказват хората от ромската махала пред екип на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Първоначалната неофициална информация беше, че се е стреляло именно в центъра на ромската махала. Неофициални източници разнесоха бързо мълвата, че в къща на улица „Люляк“ е станало масово убийство. Целият град Самоков отново бе ограден от полиция, видя репортер на агенция „Дейли Прес“. Около къщата на кървавата драма имаше тълпи от роми и полицейски коли, предаде още репортер на „Дейли прес“. Това се случва ден, след като в ромската махала и в центъра на Самоков се сбиха 40 души. Според слуховете стрелецът бил действащ полицай в София. Но тази информация не е доказана. Два часа след убийствата стрелецът се е самопрострелял, научи „Дейли Прес“.

Застреляна е 33-годишна жена. Тя се развела преди шест години, първият й мъж бил от Дупница, научи от роми в махалата репортер на „Дейли Прес“.

Двамата имали син.

Венета дошла в Самоков след развода.

След това живеела с друг мъж от София. Преди няколко дни го напуснала и се прибрала в родната си къща в Самоков, при своите родители и семейството на брат й. Според едната версия мъжът, с който е живяла в София в последните години, нахлул в дома й, застрелял я в стаята, в която е била, после застрелял и 15-годишния й племенник – син на брат й.

Ранил и нейния син, който е на 12 години. Детето било простреляно в слепоочието, куршумът минал отзад и минути след това, в Спешна помощ е починало.

В махалата се говори, че убийството е от ревност. Цялата полиция в Самоков беше на място, из града часове наред хвърчаха линейки и самоковци бяха шокирани от поредната трагедия. Венета се прибирала отвреме – навреме в града, работила в София като чистачка. Мъжът, с който е съжителствала никога досега не е идвал в Самоков и никой не го познавал – споделят хора от махалата.

Венета била много красива и трудолюбива. Била уважавана в Самоков.

Медиците направиха всичко възможно, за да спасят живота на сина й.

Той бил докаран в болницата все още жив, но минути след това е издъхнал.

Преди час дворът на болницата в Самоков, пред Спешна помощ, беше пълен с опечалените роднини на убитите. Полицията дежуреше на няколко места, включително и в Спешна помощ. Всички бяха потресени от масовото убийство в Самоков.

„Самоков става все по-неспокоен град“ – коментираха самоковци, възмутени и изплашени от масовото убийство.

От Пресцентъра на ОД на МВР потвърдиха информацията и съобщиха, че около 13.45 часа днес в полицията постъпил сигнал за простреляни жена и дете в Самоков. На адреса незабавно са изпратени служители на РУ-Самоков и Спешна помощ, които установили смъртта на 33-годишната жена. 12- годишният й син е настанен в болницата в Самоков в критично състояние, след това е починал. По първоначални данни се касае за битов скандал. Предприети са активни действия за установяването и задържането на извършителя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук