Тревога! Големи банди крадат деца на чужденци по плажове и после ги продават за органи

0
170

Темата на днешния пост е: отвличане на деца от турски плажове и като цяло в цялата страна. В Турция се опитват да не говорят за това, пише руски блогър, подписал се като Литвин. Всяка година проблемът засяга все повече семейства, които поради невниманието  си губят най-ценното нещо – децата си, пише блиц.

От самото начало ще ви представя актуална информация. Както самите турци ми казаха, като правило кюрдите се занимават с отвличане тук. Кюрдите са иранския народ, който живее в Южна Турция и Източна Сирия. За турците, кюрдите са като нашите цигани. Но един неподготвен човек едва ли ще успее да направи разлика между кюрди и турци. Самите турци веднага различават такива „местни цигани“.

Те купуват и отвличат деца за най-различни цели. На черния пазар, според турската полиция, можете да си купите дете за 1000 долара.

Заможните хора също могат да наредят отвличането на дете. Цените за персонализирани отвличания варират от 1000 до 4000 долара. Жертвите са деца на чужденци, включително. Преди да извършат престъплението, крадците правят снимки на няколко кандидати и изпращат същите тези снимки на клиента, който избира какво им харесва. След което отвличането вече е планирано.

Мой турски познат също отбеляза, че има два вида отвличания на деца. Първо: да спечелите доверие, по всеки възможен начин да контактувате с детето, така че то свикне с похитителя. Вторият вариант: нагло да открадне детето, доато неговите родители/настойници са за момент разсеяни.

Един инцидент, който вдъхнови мен и приятелите ми на плажа в Алания, ме насърчи да напиша този пост. Всяка вечер отивахме на плажа с тях. Те са родители с много деца. И наскоро започна една съмнителна компания да се мотае с нас. Две млади момчета и една жена в напреднала възраст.

Странното при тези хора беше, че те постоянно се навъртаха около най-малкия си син, който в момента е на три години. Тези две момчета непрекъснато го целуваха и стискаха, а жената постоянно искаше да го вземе в прегръдките си. Може да изглежда, че всички турци се държат по този начин, вероятно манталитетът, но емоциите им бяха много изиграни, което силно ни смути.

Няколко дни по-късно се срещнахме в Истанбул с рускоезичен турчин. Той почиваше в Алания. И всички заедно отпочинахме на плажа, на нашето място. И тогава същата натрапчива компания се върна при нас. Човекът, когото се запознахме, беше много смутен.
Същите тези натрапчиви турци се оказаха кюрди, новият ни приятел каза, че се държат много странно. Според него жената се опитала да привлече вниманието на най-малките и тези две момчета винаги ги наблюдавали. Предположенията ни бяха потвърдени. И най-интересното е, че всичко това се случи буквално онзи ден, а началото на август неофициално се нарича сезон на загубване и кражба на деца…

Всяка година в Турция се отвличат десетки чужди деца, от които половината са русначета.
Въпреки нашите предположения, ние бяхме скептично настроени към тази информация. Но все пак решихме да сменим мястото си на плажа, след като едно от онези момчета с цигара в устата се приближи до най-малките и си направи селфи с тях…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук