БЗНС: Радев спасява БСП от разцепление, а Нинова – от изгонване

0
18286
Снимка: Информационна агенция БГНЕС

„С призива си за единение, Радев прави опит да спаси единствено БСП от разцепление и другарката Нинова от изгонване“. Така започва декларация от партия БЗНС, изпратена до редакционната ни поща по повод словото на президента Румен Радев на 28 септември по повод Владайското въстание.

„Как ще единява нацията с бивши ДС агенти, работейки срещу националната памет на българите“, питат от партията на бившия военен министър Николай Ненчев.

Те определят речта на президента по повод Войнишкото въстание като рекламен ход, който скрепява единството в партията, от която е издигнат за президент.

Според декларацията на земеделската партия на вчерашния форум на БСП Нинова е спасила лидерството си въпреки разлепените листовки за нейната оставка.

„Стратегията в ляво, дирижирана от Кремъл, включва нов проект около Румен Радев, който да партнира в бъдеще на БСП, с цел овладяване на властта в държавата. Така начертаният път не включва разкол в редиците на БСП и Радев се погрижи да го потуши“, пишат земеделците.

Според БЗНС президентът се подготвя да оглави политическо движение през октомври.

„По уж спонтанния призив на бивши агенти от ДС за единение е поредната му злоупотреба с дадената му публична власт. Президентът не е избран за да обслужва партията, която го е издигнала, а още по-малко личните си политически амбиции“, пишат от партията на Ненчев.

„БЗНС припомня на Радев, че българската нация носи демократично самосъзнание и чувство за национален суверенитет. Ние не се кланяме пред Кремъл и пазим свободата и независимостта на държавата си“, пишат от БЗНС.

Да не се повтори ужасът на комунизма, се зарекоха партии от десницата

Да не се повтори ужасът на комунизма, се зарекоха партии от десницата

ДСБ, „Движение Да България“, „Зелените“, „ДЕОС“, “ БЗНС“, СДС и ГЕРБ


От партията припомнят отсъствието на държавния глава по време на отдаването на почит към жертвите на комунизма – на 1 февруари.

Припомняме, че миналата година той написа закъснял пост във Фейсбук, тази година също отсъстваше от официалните възпоменания.

Европа се покланя пред жертвите на нацизма и комунизма

Европа се покланя пред жертвите на нацизма и комунизма

Днешният ден е посветен на десетките милиони, избити при тоталитарните режими…


Днес на България е нужно национално единство, а не единение на Радев с БСП в политически проект с компрометирани фигури от силовите структури на комунистическия режим, завършва декларацията на БЗНС.

С 5 условия ДСБ приветстват призива на президента за единение

С 5 условия ДСБ приветстват призива на президента за единение

Ако Радев прояви сила и кураж, ще има подкрепата на всички български демократи


Малко по-рано от ДСБ излязоха с декларация, че приемат призива на президента Румен Радев за единение на нацията, но поставиха пет условия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук