България стои добре. Всички ни оценяват много високо и ни се радват на нашето участие

0
1338

България стои добре на фона на тежките междуособици между държавите в ООН.

Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Ню Йорк, където участва в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН, предаде агенция „Фокус“.

„Близо час Махмуд Абас говори и обвиняваше Израел във всички грехове…След него Нетаняху извади картите с обвиненията към Иран – хранилище за оръжия, за това, което неговите служби са донесли“, заяви Борисов.

Премиерът заяви, че многократно е защитавал тезата за проява на толерантност и мирно разрешение на международните конфликти. Борисов коментира, че се е срещнал с палестинския президент Махмуд Абас, както и с премиера на страната Рами Хамдала.

„Направихме тези срещи с Махмуд Абас и с премиера на Палестина и мисля, че той до края на октомври ще дойде в България, както и Нетаняху, за да направим двустранното съвещание между кабинетите на Израел и България. Очакват всички да съдействаме колкото може в този процес.

Борисов добави, че се е срещнал премиера на Виетнам. „Стокообменът ни е около 100 млн. долара. Надяваме се в рамките на няколко месеца той да посети България с бизнес делегация“, добави той.

Приносът на България за Западните Балкани – това, което сме направили за присъединяването и даването на дати, перспективи, се оценява от всички много високо. И неслучайно се радваха толкова много на нашето участие и всички до един заявиха, че очакват и занапред така да подкрепяме този път, тази перспектива и темпото да не спада по пътя до финалната фаза, каза още Борисов.

Източник: Епицентър.бг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук