Каракачанов уверява, че няма лобизъм при изтребителите

0
5941
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" Манол ДИМИТРОВ

Лобирам за едно- за българската армия и нейните бойни способности. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов в отговор на въпрос на Информационна агенция „Дейли Прес“ за срещите на заместникът му Атанас Запрянов, който е в Швеция, където има разговори и със SAAB.

Шведската компания е кандидат да ни достави изтребители Грипен. Това, което е добре за армията, е добре и за България, убеден е министърът.

Няма никакъв лобизъм, отсече Каракачанов.

Нямало как да се приеме поканата на една компания, а да се откаже на друга.

Лобизъм би бил подборът на компании, според него.

Аз съм лобирал и ще лобирам за това българската армия и въоръжените ни сили да получат най-доброто възможно решение, смята Каракачанов.

Той нямал идеологически скрупули или предпочитания. Който отговори на изискванията, заложени в проекта и даде най-добра оферта за изтребители, той ще спечели.

В понеделник 12.00 часа е срокът за подаване на оферти. До средата на декември би трябвало да е ясен победителя, но военният министър се надява да има и подобрени оферти.

Парламентът трябва да работи. Това коментира военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в НС за оттеглянето на Закона за местното самоуправление в името на кворума днес. Съвносител е заместникът му в партията Искрен Веселинов.

Оттеглянето от дневния ред на проекта днес, не означавало оттеглянето му изобщо. Трябва да има диалог, не извиване на ръце, смята Каракачанов. 

Стига сме си играли на управляващи и опозиция, от това страдат обикновените хора, подчерта той.

Това, което е добре за България, трябва да се подкрепя от всички, заяви още военният министър. Трябвало да се търси консенсус. Той обаче не знае дали е имало извиване на ръце и пазарлъци с ДПС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук