Йоан Матев който убива жестоко 15-годишния Георги Игнатов няма адвокати

Обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина

0
9719

Двама от адвокатите на Йоан Матев – Иван Томов и Виктор Попов – се отказаха да защитават обвинения за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през лятото на 2015 г. Йоан Матев.

По този начин единственият адвокат на Матев остава Стоянка Маркова.

Днешното съдебно заседание срещу Йоан Матев продължи с разпит на свидетели.

Съдът разпореди и да се издири свидетел по делото за убийството в Борисовата градина – Мариан Тодоров.

Разпореждането на съда е за общодържавно издирване без задържане.Свидетелят не може да бъде открит на настоящия му адрес, за да бъде призован.

От девет призовани свидетели по време на съдебното заседание, седем не се явиха. В залата не се явиха и гражданските ищци по делото – Албена и Валентин Игнатови, родители на убития през юни 2015 г. Георги Игнатов.

По време на свидетелските показания в съдебната зала съучениците описаха Матев като умен, добър и спокоен човек, с когото са се познавали от училището и са излизали в обща компания.

Съдът насрочи следващото съдебно заседание за 20 март, когато трябва да се явяват свидетелите, които не бяха в зала днес.

Припомняме, Марсел Матев, братът на подсъдимия Йоан, се възползва от правото си да не свидетелства по делото, въпреки че според информация на разследващите именно Марсел е завел полицията до доказателства по производството.

Йоан Матев е обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 г. Убийството на Георги беше извършено посред бял ден в парка, точно срещу бариерите на двора на БНР. Момчето е имало среща с приятели малко по-късно, а след като е бил намушкан, е успял да се обади по телефона на приятелката си. Тя подала сигнала към тел. 112.

Полицията разпространи видео от съседна камера и нееднократно призоваваше гражданите за съдействие.

Йоан Матев беше задържан година и половина след самото престъпление със сериозно променен външен вид и от тогава се намира в ареста.

След края на съдебното заседание прокурорът заяви пред журналисти, че следващите съдебни заседания също ще продължат с разпит на свидетели.

От държавното обвинение не казаха колко още свидетели има и бяха лаконични, че „не могат да говорят наизуст, тъй като трябва да погледнат в списъка по делото“.

Съдът наложи и глоба от 100 лева на трима от неявилите се свидетели.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук