Гладна стачка започват двама поддръжници на Иванчева и Петрова

0
378
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Гладна стачка започват двама от поддръжниците на бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Това стана ясно от пост в социалната мрежа Фейсбук на страницата на Десислава Иванчева.

„Двама граждани ще започнат гладна стачка на палатки пред Съдебната палата с цел да покажат на управляващите, че каквито и физически репресии да упражняват, винаги ще има силни и смели мъже и жени, които да устояват. Могат да те осакатят физически, но не могат да отнемат това, което е вътре в теб“, пише в поста.

Гладната стачка ще бъде след планирания тази вечер протест в подкрепа на Иванчева и Петрова.

Информацията за протеста идва малко след като бе дадена гласност на провелото се закрито заседание за обсъждане на мярката за неотклонение на Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Като аргументи за оставането на двете в ареста са изтъкнати свидетелски показания, че Иванчева не била загасила двигателя на служебния автомобил при задържането, а Петрова се съпротивлявала на конвоя.

Апелативният спецсъд изтъкнал и проверката, направена от Иванчева доста преди ареста й в строеж в район „Младост“.

Припомняме, че на 24 януари 2018 г. Иванчева установи, че на строежа на „Гранд каньон“ в столичния район „Младост“ тежкотоварни машини на турскатакомпания „Гаранти Коза“ вдигат шум след 22 часа, но нямат разрешение за това.

Според показанията на предприемача Дерменджиев двете влизали в чужд имот за проверка. „Касаело се за поведение на подсъдимите, демонстриращо поставяне над закона и безнаказаност“, се казва в поста във ФБ.

Тогава Иванчева предложи да има и строителна полиция.

Решението на съда е мотивирано на базата на свидетелски показания, без никакви налични доказателства, че Иванчева и Петрова са искали подкуп (от Александър Ваклин – б.р.).

Поддръжниците на Иванчева смятат, че това определение на съда е постановено под политически натиск и цели упражняване на репресия върху двете обвиняеми. То не отговаря на фактическото положение по делото.

Не отговарят на истината и констатациите, че правоохраняващите органи са реагирали адекватно и своевременно при всяка възникнала за подсъдимите нужда от прегледи и лечение, пишат поддръжниците на Иванчева и Петрова.

Вчера, на 1 ноември, на Биляна Петрова й е станало много лошо и са извикали Бърза помощ. „Охраняващите лица не са се съобразили със становището на лекарите, че са необходими рентген и други изследвания в болнично заведение. Отговорено е близките да й донесат сироп за кашлица или нещо подобно“, гласи информацията в социалната мрежа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук