Емо Ненков: За да си планинар не трябва да подценяваш, а да уважаваш планината, а да си хижар не означава да си само и единствено комерсиален, пишман бизнесмен!

0
12695

След разигралата се драма от преди ден и скандалът, че млад мъж едва не замръзнал навръх Нова година, социалните мрежи преляха от коментари.

Димитър Кенаров и неговите другари, решили да отпразнуват Нова година нестандартно, а именно като изкачат Черни връх.

Според техните думи обаче им е бил отказан достъп до заслона в планината.

Заради дългия преход пеша, леката екипировка и ниските температури, Кирил (момче от компанията) губи телесна температура.

Затова и неговите приятели продължават с опитите да влязат в хижата.

Реакциите на потребителите в социалните мрежи са различни.

Информационна агенция „Дейли Прес“ попадна на изключително адекватен коментар на Емо Ненков.

Ето как той коментира ситуацията:

*публикуваме без редакторска намеса

„Новата година започна обещаващо. Някакъв малоумен, софийски пишлегар с афинитет да се чувства Беър Грилс се е качил да гледа фоерверки на Черни връх, в новогодишната нощ. Интересна особеност е, че подражателят на Петър Стойчев го е направил по шорти и най-вероятно платненки (тук гадая) …. Ответната реакция също „кърти“. Стопаните на чайната на върха, които впрочем са от Перник или Кладница (по спомени) са отказали да приютят ultimate survival- чето до кюмбето. Радостно в случая е, че Планинска спасителна служба си е свършила работата, за която и се плаща (за геройство и дума не може да става) е свалила с моторни шейни „геройчето“. Поуката в случая е, че за да си планинар трябва да не подценяваш, а да уважаваш планината.
Втората поука е, че да си хижар не означава да си само и единствено комерсиален, пишман бизнесмен. И третата е, че единствената държавна служба, която си върши работа е Планинска спасителна служба, явно! Успех на всички колеги планинари и Умната!!!“

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук