Задържаха трима мъже за извършен грабеж и отвличане

0
3674
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / dailypress-bg.com

Трима мъже бяха обвинени за извършен грабеж и отвличане, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

На 12 декември жител на столицата потърсил помощ в полицията, след като бил ограбен и отвлечен.

Потърпевшият разказал, че около 19.30 часа, докато паркирал личния си автомобил „БМВ“ пред дома си, бил нападнат от трима непознати. Мъжете го заплашили с пистолет, завързали го и му отнели личната чанта, в която имало пари, документи, часовник, ключове и други вещи.

След това го качили го в своя автомобил, който бил паркиран наблизо. Докато един от нападателите го пазел, другите двама влезли в жилището му с намерените в чантата ключове. От там откраднали куфар, часовници и пари.

Върнали се на паркинга и един от мъжете потеглил с колата на пострадалия в неизвестна посока. Вторият се качил в колата на крадците, където била и жертвата, и също потеглил.

Малко по-късно нападателите изоставили похитения мъж на пътя при с. Казичене. Случайно преминаващ с автомобил мъж го видял и се отзовал на молбата му да потърсят полиция.

Веднага започнало издирване на тримата извършители. Било установено, че става въпрос за трима мъже на 27, 38 и 45 години, които били криминално проявени и осъждани. Двама от тях живеели на територията на столицата без адресна регистрация.

Тримата са привлечени като обвиняеми в Софийската градска прокуратура и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук