ИЗВЪНРЕДНО И НА ЖИВО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Две задочни обвинения повдигнати на убиеца Северин (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

И двете са извършени по особено мъчителен за жертвата начин

0
82762

Две задочни обвинения са повдигнати на задържания в Германия Северин КрасимировЕдното е за изнасилването на Виктория Маринова, другото е за нейното убийство.

И двете са извършени по особено мъчителен за жертвата начин. Това обяви на извънреден брифинг в МС главният прокурор Сотир Цацаров, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Припомняме, че в неделя, 7 октомври, стана ясно, че административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава. Регионалната телевизи се излъчва от още няколко съседни региона.

На 9 октомври бе задържан заподозрян мъж, който води скитнически живот в Русе. Часове след като е разпитан той бе освободен.

Психиатър: Ако психопат демонстрира престъплението, значи не той е извършителят

Видях подкрепа, това не е стандартното мрънкане, заяви бившият съпруг на Виктория


Цацаров поднесе своите най-искрени съболезнования към близките на жертвата. За изнасилване със сила в особено тежък случай, законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор. Обвинението е задочно. Повдигнато е в присъствието на служебен адвокат за умишлено убийство, извършено с особена жестокост, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без замяна, уточни главният прокурор.

Обвиненият Северин е напуснал България на 7 октомври 2018 г. в 14:00 ч., през ГКПП Дунав мост. От Окръжна прокуратура Русе са издали незабавна европейска заповед за арест, както и европейска заповед за разследване. В изпълнение на европейската заповед за задържане ог Германия са задържали обвиняемия за привеждането му в България, където да бъде повдигнат и предявяване на обвинение, като междувременно се извършват всички необходими мерки по разследването.

„В хода на действията извършени до момента и тези, които се правят и в момента, не се изключва каквото и да е версия“, уточни Цацаров, добавяйки, че вчера са разпитани множество свидетели по случая, както и колеги на починалата Виктория Маринова.

„На този етап ние не можем да твърдим, че убийството и е свързано с професионалната й дейност. Задържането на извършителя не означава прекратяване на разследването, работи се по всички възможни версии“, изтъкна главният прокурор.

ЕК очаква бързо разследване на убийството в Русе и сезира ОЛАФ


ОБНОВЕНА

ЕК очаква бързо разследване на убийството в Русе и сезира ОЛАФ

МВР не изключва нито една версия и не отхвърля нито един мотив


Вътрешният министър Младен Маринов припомни, че на 6 октомври 2018 г. – събота, е намерен женски труп на крайбрежната алея в Русе.

Първоначално е изготвен списък с лица от криминалния контингент, започната е проверка на всички факти и обстоятелства, извършен е оглед на мястото на престъплението, назначени са множество експертизи, обясни Маринов. Той добави, че те трябва да дадат наличие на веществени доказателства, водещи към извършителя.

От думите на Маринов стана ясно, че е имало няколко задържани с полицейска заповед до 24 часа в Русе. След като не е потвърдена тяхната съпричастност към престъпното деяние, те са освободени.

Маринов разясни, че задържаният е Северин Красимир, от Русе, роден през 1997 г. По отношение на това лице има криминална регистрация на кражба на цветни метали. Други данни за извършени от него престъпления няма. Иззети са достатъчно веществени доказателства, свързва лицето с местопрестъплението и дават информация за наличие на ДНК материал върху трупа на жертвата, поясни Маринов.

Очакват се още доказателства от Института по криминалистика, които да свържат извършителя на убийството с жертвата. „Работи се по всички издигнати версии по случая“, допълни Младен Маринов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС TV!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук