Кои са най-четените статии в „Дейли Прес“ през 2018 (ОБЗОР)

Ето пълната класация

0
7591

Боян Петров, зрелищни спецакции на властите, инцидентът с изоставените и замръзнали в планината коне – това са част от най-четените статии в сайтът на Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com) за отиващата си 2018 г. Два анализа – за сделката за бизнеса на ЧЕЗ и за задаващата се нова икономическа криза в света, допълват списъка на текстовете, предизвикали най-голям интерес.

Ето пълната класация.

Данните са към 21 декември.

Няма връзка с алпиниста Боян Петров при опита му за изкачване на Шиша Пангма – 939 721 прочитания

Моментът, в който се разбра, че алпинистът Боян Петров е изчезнал. Последва едноседмична операция, в която спасителни екипи го търсеха в различни етапи на маршрута към върха. На 13 май операцията беше прекратена заради лошите метеорологични условия, които носеха риск за участниците в издирването, и тъй като беше преценено, че практически няма шанс алпинистът да бъде намерен жив.

Кметът на „Младост“ Десислава Иванчева беше арестувана показно в центъра на София – 811 973 прочитания

Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха държани показно на улица в центъра на София, докато разследващите брояха пари и сваляха отпечатъци, с която двете пътували. Двете прекараха остатъка от годината в следствения арест, като съдът неколкократно отказваше да ги пусне под домашен арест въпреки оплакванията им от условията в килиите и данните за влошеното им здравословно състояние.

Пътнически самолет със 71 души се разби в Подмосковието – 637 681 прочитания

Спасителната операция в района на катастрофата приключи, без да бъдат открити оцелели, а една от версиите е, че самолетът може да е паднал заради проблем с датчиците, какъвто е бил установен и в други машини от този вид.

Ветко Арабаджиев и съпругата му са с европейска заповед за арест – 691 618 прочитания

При шумната акция на полицията, специализираната прокуратура и Държавната агенция „Национална сигурност“ беше задържан синът им Вълчо Арабаджиев, който от три месеца е в следствения арест с повдигнато обвинение за пране на пари. Ветко и Маринела Арабаджиеви все още не са открити.

Прокуратурата обмисля дали да обвини репортера на „Господари на ефира“ за лъжесвидетелстване – 592 809 прочитания

Обратът в историята за репортера, който твърдеше, че е бил нападнат и пребит, докато правел репортаж за склад, съхраняващ храни с изтекъл срок на годност, настъпи, когато запис от охранителните камери показа, че управителят на склада и негов служител го избутват извън склада, след което затварят вратата, без да му нанасят удари.

Борисов, сделката за ЧЕЗ, или как ни правят на идиоти – 558 970 прочитания

Драмата „Гинка-Теменужка“ изглежда като извадена от някой сатирично-фантазиен роман на братята Стругацки, развиващ се в затънтено провинциално градче, намиращо се неизвестно къде, пише в анализ Евгений Дайнов.

„Сосиете женерал“ се изтегля от България – 557 576 прочитания

Банката напуска всички страни от Централна и Източна Европа. Така след първата фаза, при която не само гръцки банки принудително разпродаваха свои поделения заради спасителните планове, в сектора тръгна втора, при която с възстановяването на икономиките и апетита за риск стават възможни и доброволни сделки.

Инцидент с десетки загинали и бедстващи коне в Осоговска планина ще бъде разследван – 480 241 прочитания

Животните бяха намерени на поляните под връх Руен, като от 100-тина бяха оцелели само около 30. Според доброволците, които ги хранеха в първите дни, останалите животни лежали заринати под снега, паднали от глад. Оказа се, че собственикът на конете, който ги развъждал със средства от еврофондове, ги оставил да зимуват сами в планината. Прокуратурата започна срещу него разследване за проявена жестокост към животни.

Глобите на пътя според последните промени в закона – 489 809 прочитания

От 21 януари влязоха в сила новите глоби, въведени с промени в Закона за движение по пътищата. Те предвиждат по-високи санкции за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, нарушаване на скоростните режими и т.н. Въвеждат се и нови провинения като участие в нерегламентирани състезания.

Идва нова криза, а България се занимава с глупости – 412 633 прочитания

„Икономиката, глупако, си има своите закони и своята психология“, напомня Владислав Панев в анализ за края на комфортния за България период на глобален икономически растеж, нужните спешни мерки и липсата на „план Б“ от страна на управляващите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук