Макрон видя Брекзит като доказателство за нуждата от дълбока реформа на ЕС

0
1351

Намерението на Обединеното кралство да излезе от Европейския съюз осветли необходимостта от „задълбочена“ реформа на Общността. Това обяви президентът на Франция Еманюел Макрон, цитиран от световните информационни агенции.

Макрон коментира преди днешната среща на лидерите на страните членки на ЕС, че участниците трябвало да обсъдят бъдещите отношения между Обединеното кралство и Европейския съюз, подчертавайки, че Лондон ще продължи да играе „важна роля“ дори след Брекзит и че неговата роля също така би могла да еволюира.

„Тази среща на върха е важен етап и ние трябва да извлечем всички поуки от нея. Това доказва, че Европейският съюз е в някаква степен крехък и че винаги има очевидно пространство за подобрение. Това в крайна сметка показва, че Европа се нуждае от реформи, това е очевидно и аз го подкрепям, продължаваме да работим върху това. Смятам, че върху това трябва да се съсредоточат предстоящите дебати преди изборите за Европейски парламент (през май 2019 г.)“, коментира Макрон.

Той уточни, че „дълбоките реформи“ трябва да бъдат осъществени в Европейския съюз в полза на неговите граждани.

Макрон също така изрази подкрепата си за споразумението за Брекзит между ЕС и Великобритания, определяйки го като „добро“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук