Мая Манолова тръгва с автобус за Стара Загора

Омбудсманът ще ползва обществен транспорт, след като управляващите се огледаха в колата й от НСО

0
10778

Първото пътуване на омбудсманът Мая Манолова с обществения транспорт ще е утре – 5 ноември. Това съобщиха от институцията, след като миналата седмица стана ясно, че властта предлага от закона да отпадне правото на обществения защитник да ползва кола и шофьор от Националната служба „Охрана“. Финансовият министър Владислав Горанов дори заяви, че автомобилът се ползвал като скъпо такси.

В отговор Манолова заяви, че не е привързана към НСО. Работата й обаче предполага доста пътувания, а за срещите си в страната трябва да е навреме. Тя обаче каза, че ще започне да ползва обществения транспорт. Който може да ползва и като приемна, където хората споделят проблеми.

„Утре, 5 ноември 2018 г., в 9.00 часа от Централна автогара – София с автобуса за гр. Бургас от сектор 25, омбудсманът Мая Манолова ще отпътува за гр. Стара Загора, където ще участва в официалната церемония по обявяване избора на Млад омбудсман в Града на липите“, гласи съобщението от пресцентъра на Манолова.

Според разписанието на автобуса, защитничката се очаква да пристигне в Стара Загора около 11,15 часа. Час по-късно започва церемонията, в която ще участва. Тя е организирана от обществения посредник на гр. Стара Загора Надежда Чакърова – Николова. Ще участват още кметът на Стара Загора Живко Тодоров и представители на местните институции, младежки организации, граждани.

Пак тази седмица Манолова вече обяви, че ще направи приемна във влака за Варна. Целта е да уплътни часовете за пътя с възможност хората са си споредялт проблемите. В сайта на институцията има и телефон, на който желаещите да участват в приемната могат да се запишат. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук