Нинова иска до подсъдимите олигарси да седнат подсъдимите политици

0
10932

Който е нарушавал законите на страната и е извършил престъпление, трябва да носи отговорност. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по темата за акциите в Агенцията за българите в чужбина. Защо едва сега, недоумява тя.

Имало е сигнали от родни служби и френски медии, но у нас е нямало реакция по тази тема. Този случай й приличал на начина, по който ГЕРБ постъпили с Петър Москов. Като стана напечено, Борисов го хвърлил на кучетата, коментира лидерът на БСП.

Нинова иска и правителството да си понесе отговорността.

Не законът, а приложението на закона е виновно, смята водачът на червените и посочи, че това е пример за модел на прехода.

Корнелия Нинова коментира и арестите на олигарсите. И това й напомня на миналото от 2010, когато НАП показваше имотите на милионерите. Какво стана от тогава, пита лидерът на столетницата. Не е ли това имитация на борба с корупцията, недоумява Корнелия Нинова.

По думите й на едните се повдигали обвинения, а за Кирил Домусчиев се прави специален закон да му опрости дълговете, на Георги Гергов се давали над 40 милиона лева за Дупката във Варна.

Това е имитация, каза тя.

Нинова щяла да повярва за истинска борба с корупцията, когато на съдебната скамейка до подсъдимите олигарси седнат подсъдимите политици.

Кого залъгваме, пита соцводачът.

Тя захапа премиера, че преди време взел семейство Баневи в делегация в Катар. Кога ще си говорим за Цветелина Бориславова и приватизацията на СИБАНК и Пампорово, попита и лидерът на социалистите.

Нинова поиска разговор за целия преход и приватизацията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук