ПОЛИТИКЪТ, КОЙТО НЕ СЕ ОГЪНА ПРЕД ЛЪЖАТА: Кой е Валери Симеонов

Кой е Валери Симеонов

0
14572
За "награда" вицепремиерът Валери Симеонов оглави и Националния съвет за хората с увреждания. Сигурно за да възпитава емпатия към себе си. Снимка Клуб Z

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика – Валери Симеонов в кабинета „Борисов 3“ подаде оставка, но не се огъна пред лъжата и остана верен на себе си – да говори каквото мисли, дори да не се харесва на тълпата.

„Лично реших да подам оставка и си давам сметка, че срещу мен има медийна кампания“, каза Симеонов и заяви, че след оставката му ще стане ясно дали е била срещу него или срещу кабинета.

Според Симеонов от медийната кампания срещу него се възползват определени политически сили.

По думите му тази кампания се превръща в пречка за нормалното функциониране на управлението.

„Считам, че това е най-правилната постъпка от морална гледна точка да не създавам проблеми на правителството. Протестите използват манипулирани медийни кампании срещу кабинета“, подчерта политикът.

Кой е Валери Симеонов

Валери Симеонов е роден е на 14 март 1955 г. в град Долни чифлик, област Варна. Председател е на ПП НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

През 2017 г. е избран за народен представител от листата „Обединени патриоти“.
През 2014 г. също е избран за народен представител от „Патриотичен фронт“.
След местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия „Атака“ за общински съветник в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ, става председател на Общинския съвет. През януари 2009 г. подава оставка като председател на Общински съвет Бургас, заради гласуваното от мнозинството общински съветници решение да бъде изградена джамия в „Меден Рудник”.

На 24 януари 1994 г. стартира телевизия СКАТ с първата новинарска телевизионна емисия.

През 1992 г., заедно с Антон Ангелов започва да изгражда кабелна телевизия в жилищен комплекс „Меден рудник“ в Бургас.

През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати, откъдето идват и средствата за старта на кабелната телевизионна мрежа в жилищен комплекс „Меден рудник“.

Започва работа по разпределение като помощник-технически ръководител в „Трансстрой”, след това работи в отдела по реконструкции на Летище Бургас и в кораборемонтния завод „Драгни Недев“. Три години плава в Атлантическия океан с траулери на „Океански риболов“, като електромеханик.

Валери Симеонов електроинженерство във ВМЕИ – София. Възпитаник е на ямболската математическа гимназия, която завършва с пълно отличие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук