Патриот зове да дадем шанс на шефката на кабинета на Симеонов

0
6540

Познавам г-жа Николова от няколко контакта, четейки биографията й виждам, че има доста сериозна подготовка. Надявам се това предложение да бъде удачно.

Това заяви пред bTV депутатът от „Обединени патриоти“ Красимир Богданов в коментар за номинацията на досегашният шеф на кабинета на подалия оставка вицепремиер Валери Симеонов – Марияна Николова, да го смени на поста.

Ако имаше друго предложение и друго име щеше да бъде обсъждано. Всеки човек може да бъде атакуван по някакъв начин, нека дадем шанс. Тя ще заеме поста вицепремиер по икономика и демография, допълни лаконично Богданов.

Припомняме, че вчера – 20 ноември, над 9 часа е продължило обсъждането на Коалиционен съвет на малката коалиция както за наследника на вицепремиерския пост, така и за други теми в патриотичната коалиция.

Валери Симеонов подаде оставка на 16 ноември след 26-дневни протести на майките на деца с увреждания, за които той бе казал: „кресливи жени на уж болни деца“.

От думите на Богданов стана ясно, че приемникът на поста председател на Държавната агенция за българите в чужбина също ще бъде излъчен от патриотите.

В коментар за откритите от Спецпрокуратурата над 420 000 лева в сейф на главния секретар Красимир Томов, депутатът каза, че държат да бъде спазена цялата строгост на закона и настояват да бъде разследвано ръководството на тази агенция (ДАБЧ).

Борисов каза, че това е квота на патриотите – тепърва ще бъде дискутиран, въпросът не е обсъждан до сега, поясни Богданов.

Според него Сидеров се е отказал от „неговото творческо предложение“ – Красимир Каракачанов също да подаде оставка като вицепремиер. „Работата на Каракачанов е изключително успешна, в МО са в пълен ход трите проекта на превъоръжаване, върви кампанията „Бъди войник“, обясни депутатът от ОП.

Запитан дали премиерът Борисов е приел ролята на „синя каска“ за помирение в малката коалиция, Богданов каза: „До известна степен да, но патриотите решават“.

Запитан за предсрочни избори Богданов каза, че има такива тези, които се развиват от опозицията и извънпарламентарни сили и опитите за дестабилизация на страната. „Отговорността е споделена. Всички страни носят отговорност. Ако стъпим реално на това, не сме се отклонили от програмата си. Има грешки, но бързо се реагира и под натиска на обществото, за да се променят“, каза патриотът.

Той не потвърди информацията, че лидерите на ОП са били заключени от Борисов. Намерихме и посоки на единодействие (на вчерашното заседание) – данъците за екотакси ще настояваме пред партньорите от ГЕРБ да бъдат променени, допълни Красимир Богданов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук