Петима сливенчани с глоби след вчерашните протести на „Петолъчката“

0
1955
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / dailypress-bg.com

Петима души от Сливен се сдобиха с глоби от органите на реда в хода на вчерашния протест край „Петолъчката“, където движението беше спирано за различни времеви интервали.

На участниците в протеста са раздавали писмени материали с текстови части от законови нормативно актове, с които те са били уведомявани за отговорността, която биха носили, ако се констатират нарушения като затваряне на движението по главни пътища и магистрали например. Въпреки това обаче сливенчани  затворили движението на кръстовище „Петолъчка“.

По данни на МВР там в различни часови интервали и по отделно е било спирано движението към и от град Бургас и към северна България – в посока Търговище и Шумен.

Заради това полицаите съставили общо 4 глоби с фиш и 1 акт по Закона за движение по пътищата. Съставено са и 8 писмени полицейски разпораждания.

Груби нарушения на обществения ред и сблъсъци с полицията не са допуснати, информират от Областната дирекция на МВР в Сливен. Полицията обяснява и че служители са осъществявали охранителни мероприятия по заявени в Община Сливен протестни действия на 24 и 25 ноември, като са проведени специализирани операции за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението, безопасността на участниците, сигурността преди, по време и след приключване на гражданския протест.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук