Преглед на печата

Пет партии с шанс за влизане в Европарламента

0
1631

Задава се нов хаос със смяната на касовите апарати, е водещото заглавие на Сега.

След хаоса с винетките се задава нова драма, която може да доведе до блокиране на работата на стотици хиляди фирми в страната – поредната смяна на касовите апарати и софтуера за управление на продажбите, продължава вестникът. Изданието цитира ИТ специалисти, според които дадените срокове са прекалено кратки и масово търговците няма да бъдат подготвени за тях.

24 Часа цитира на първата си страница коментара на министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов за побоя на военен в пловдивското село Войводиново.

Случаят изкара на протест местните жители, които опитаха да щурмуват ромската махала в селото, но бяха спрени от полицията.

„Трудово-образователна повинност за циганите, станаха изключително нагли“, заяви Каракачанов, който вчера пристигна на мястото. Сформирана е комисия, която ще опише незаконните постройки в махалата. На обитателите им ще бъдат връчени актове, а след това ще бъде издадена заповед за събаряне, отбелязва часовият вестник.

150 хиляди гласа и си в Брюксел, пише на водещата си страница Труд.

Вестникът уточнява, че това е приблизителният брой гласове, които ще осигурят на партиите участие в разпределението на евромандатите.

Пет партии с шанс за влизане в Европарламента, продължава Труд, като цитира изборният експерт проф. Михаил Константинов, според когото ГЕРБ отново ще имат шестива евродепутати, БСП – петима, ДПС – трима, патриотите – двама, а градската десница – един.

Само за 4 г. у нас – децата родилки са скочили четири пъти, научаваме от Монитор.

През 2013 г. непълнолетните родилки са били 836, а през 2017 г. случаите вече са 3300, показват данни на Държавната агенция за закрила на детето, цитирана от вестника. Според статията невръстните майки са родили предимно в София-град, София-област, както и в областите Бургас, Враца, Пловдив, Варна и Русе.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук