ТЕМАТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Валери Симеонов се извини (ОБЗОР)

0
16648

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София, Министерски съвет

Вицепремиерът Валери Симеонов поднесе своите публични извинения към всички, които са били засегнати или обидени от неговото изказване пред телевизия „Скат“.

Това стана след заседание на Коалиционния съвет в сградата на Министерския съвет, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“. На него дойде и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Симеонов смята, чене е нужно да се аргументира какво му е отношението към децата инвалиди, към децата и хората с уврежданията, тъй като самият той е потърпевш в своето семейство.

Той добави, че подпомагал с каквито средства ми било възможно на такива хора и деца с увреждания.

Поднасям своите извинения, по никакъв начин не съм целял да обидя, когото и да било„, заяви вицепремиерът.

Той благодари на журналистите и отказа да отговаря на въпроси за бъдещето на коалицията, правителството и т.н.

Междувременно в парламента депутатите от ДПС поискаха оставката на Валери Симеонов. Депутатите от БСП също са убедени, че властта е дадена на неадекватни субекти.

Малко преди гласуване на третия вот на недоверие към кабинета „Борисов-3“ от ГЕРБ обявиха, че се стягат за пълен мандат.

Припомняме, че вчера – 23 октомври, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов подкрепи своя колега от малката коалиция, но и не подкрепя оставката и на Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединени патриоти“.

Това стана ясно от изявлението след срещата между двамата патриоти, на която Волен Сидеров, третият от коалицията, не дойде, въпреки че самият той поиска съвет, но на Голямата коалиция.

В понеделник, 22 октомври се състоя многочасов протест под прозорците на Министерски съвет с искане за оставката му. Корнелия Нинова тогава заяви, че ако Симеонов не подаде оставка, то цялото правителство трябва да си ходи.

Премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството за думите на Валери Симеонов още в петък.

Тогава и Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук. Също в мрежата Нинова каза на Борисов: „Стига с този театър„.

Президентът също коментира изказването на вицепремиера като заяви, че безконтролната власт ражда цинизъм.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук