ТЕМАТА НА DAILYPRESS-bg.com! Нинова не иска да кърпи модела на строителството (ОБЗОР/СНИМКА)

0
5268

БСП подкрепя развитието на българските фирми в строителния сектор, стана ясно от думите на соцлидера Корнелия Нинова, която се срещна с Камарата на строителите.

250 000 са заетите в строителния сектор.

Искаме да променим модела на строителството, каза лидерът на БСП. Тя е против един човек да казва кой влиза в обществена поръчка.

Припомняме, че преди десетина дни премиерът Бойко Борисов разпореди фирмата „Джи Пи Груп“ да бъде отстранена от проектите с държавно и европейско финансиране след скандалите около ремонта в София и след ареста на журналисти от „Бивол“ покрай тяхно разследване. По повод атаките спрямо „Джи Пи Груп“ от Строителната камара също излязоха с позиция.

Според левицата условието „най-ниска“ цена в поръчка води до некачествено строителство. Левицата е констатирала заложена корупция в законодателството. То също така често се сменяло. Когато БСП управлява ще има еднакви правила за всички, увери червеният водач.

Камарата на строителите поискаха среща с червените. Те искат спокойствие в бранша и да се спре с използването на бранша за политически цели. Строителите искат унифициране на тръжната документация. Нинова не иска да кърпи модела. По повод атаките спрямо „Джи Пи Груп“ от Строителната камара също излязоха с позиция.

Нинова не иска да кърпи модела на строителството

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук