Темата на ДЕЙЛИ ПРЕС! Марш за правосъдие събира граждани пред НДК днес (ОБНОВЕНА)

Маршът ще премине по булевард "Витоша", като крайната му точка е Съдебната палата

0
13776
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / dailypress-bg.com

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС, СОФИЯ
© dailypress-bg.com

Марш за правосъдие събира граждани в съботния ден пред Националния дворец на културата (НДК), научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

Събитието ще се проведе на днес на 24 ноември от 12:00 ч. и е организирано от инициативата „Правосъдие за всеки“, видя още агенция „Дейли Прес“.

„Каним всички свободни граждани, за да си поговорим по въпросите: кой заменя правосъдието с правообслужване и в чия полза? Защо чувството за справедливост тотално изчезна в българското общество? Връщаме ли се към мрачните години на тоталитарните практики и правосъдие? Имаме ли правосъдие за всеки или поръчково правообслужване?“, пишат организаторите на проявата.

Те отбелязват, че маршът ще премине по булевард „Витоша“, като крайната му точка е Съдебната палата. 

Ето какво се казва в съобщението им качено в социалните мрежи:

Image result for протест дейли прес
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ / dailypress-bg.com

Каним всички свободни граждани в събота на Марш за Правосъдие, за да си поговорим по въпросите: #КОЙ заменя Правосъдието с правообслужване и в чия полза? Защо чувството за справедливост тотално изчезна в българското общество? Връщаме ли се към мрачните години на тоталитарните практики и правосъдие?! Имаме ли Правосъдие за всеки или поръчково правообслужване?

Неудобните са специални обвиняеми в специализираните прокуратури и съдилища на властта, които по същество са си извънредни юрисдикции, обслужващи прокуратурата, която все по-явно прислужва на олигархията. 

В тежка и тъжна реч пред наши и европейски съдии председателят на ВКС Лозан Панов даде своето обяснение за случващото сe в съдебната система и заяви: „Съдът не следва да проявява единомислие с прокуратурата и не бива да се превръща в орган по осъществяване на наказателната политика на държавата, като нарушава фундаментални принципи в наказателния процес“. 

Точно това се случва обаче в новия мегаантикорупционен орган с гръмкото название КПКОНПИ и в Специализирания съд на властта, в който в емблема на корупцията и тежката престъпност в държавата се превърнаха кметът и заместник кметът на един столичен район, а всички други държавници, политици и олигарси се оказаха невинни. 

В този съд правосъдието срещу нарочените за разправа се осъществява светкавично, като прокуроските протести се пишат „на коляно“; в един ден могат да заседават първоинстанционен и въззивен състав по едно и също дело; да се гледат мерки за принуда, дори без протокол от съдебно заседание; да се провеждат съдебни заседания с подсъдими, оковани като тежки криминални престъпници, извършили масови убийства… И само в този съд изглежда е нормално обвиняем за подкуп, който го е уговарял, взел и пренесъл парите по него, да е с мярка „домашен арест“ от близо месец, а други обвиняеми, за които досега не е доказано, че са го получили, да са с мярка „задържане под стража“ в килията и това да се нарича обективно правосъдие! 
Да напомним, на свобода са: осъденият в три държави за наркотрафик Брендо, силовашките лидери Маджо, Маргините, Баретата, дори и Митьо Очите още не е в ареста; видни олигарси, разследвани по обвинения за тежки престъпления от години; обвинените за пране на пари от скандалната „Джи Пи груп“; обвинените и вече оправдани политици като Бисеров, Сидеров, Масларова, Цветанов… Списъкът е дълъг. 

Но най-зловещите престъпници и корупционери в държавата се оказаха Иванчева и Петрова – за твърдян и недоказан подкуп от 55 000 евро! Това е правосъдието, което ни предлагат, и което дори и Брюксел засега одобрява. И никога не трябва да забравяме, че утре всеки дръзнал да се противопостави на властта и олигархията, може да се окаже на тяхно място!

За това свикваме на Марш за ПРАВОсъдие, на който да подкрепим смелата позиция на председателя на Върховния касационен съд и да поискаме справедливост и защита на човешките права на задържаните от седем месеца в ареста Десислава Иванчева и Биляна Петрова!

Каним всички свободни граждани в събота, 24.11.2018г., от 12ч., пред НДК – пилоните, откъдето ще проведем шествие по бул. „Витоша“ до Съдебната палата. Моля, носете със себе си по едно листче или картон, на което просто да е изписано „Свобода и Право“! Защото, както казва в края на речта си съдия Панов: 
„В последно време, докато слушам шума на тишината, често си припомням една прекрасна мисъл на Чърчил, който казва: „Онези, които избраха демокрацията вместо хляба, днес ядат 300 вида хляб, а тези, които избраха хляба вместо демокрацията, днес нямат нито демокрация, нито хляб.“ Вие избирате от кои да бъдете.“
#Правосъдиезавсеки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС TV!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук