Тръмп не може да спре „Северен поток-2“, отсече Брюксел

0
12768

Европейският комисар за бюджета Гюнтер Йотингер заяви, че заплахите на президента на САЩ Доналд Тръмп няма да спрат строителството на газовия проект „Северен поток-2“, съобщават медии.

Йотингер също подчерта, че Европейската комисия смята за важно Газпром да предложи справедливо споразумение за бъдещото използване на съществуващите газопреносни трасета през Украйна.

Никога не съм бил активен поддръжник на „Северен поток-2“. Но истината е, че газопроводът е изграждан от дълго време и не може да бъде спрян лесно. Заплахите на Тръмп не са причина за това„, поясни той.

ЕС и Русия многократно повториха, че тръбата ечисто търговски проект, като уверяват, че няма да доведе до спиране на преноса на руски газ през Украйна.

Вчера генералният директор на Газпром Алексей Милер разкри, че в рамките на проекта „Северен поток – 2“ са построени 380 километра от газопровода.

Двете тръби трябва да бъдат построени до края на 2019 г. Общата мощност на проекта ще е 55 милиарда кубични метра газ на година. Изграждането му се оценява на 9,5 милиарда евро.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук