Фандъкова поиска пътуване без винетка до всяко населено място на територията на общината

0
4663

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова заяви пред журналисти, че иска софиянци и гостите на града да могат да пътуват до всяко населено място на територията на общината без да имат нужда от винетка за това.

Фандъкова вече е предприела действия в тази посока.
Водим разговори с Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), има поети ангажименти„, заяви тя. Предстои да се направи подходяща организация, която да позволи това.

Същото се отнася и за автобусите на столичния градски транспорт.

Кметицата коментира и казуса около сградата на първото кино в България – „Цанко Церковски“, което се намира на булевард „Мария Луиза“. Сградата се руши и е опасна. По думите на Фандъкова който и да е инвеститорът, той трябва на всяка цена да запази функцията на залата за кино.

От тук нататък всичко останало по отношение на статута на сградата е в правомощията на Министерството на културата, от където обаче обясняват, че процедурата е изключително тромава и ще отнеме време, допълни Фандъкова

Междувременно от Кино гилдията се притесняват за сградата, пише БГНЕС. Според кинодейците съдбата на сградата може да последва тази на Царските конюшни – да бъде запалена.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук