Цветанов за Борисов: Цененият фактор за стабилността в Европа (ОБНОВЕНА)

Цветанов се обърна към Корнелия Нинова, какво е отношението й към евродепутатите от БСП, подкрепили пакта

0
4227
Снимка: kanal3.bg

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София

Премиерът Бойко Борисов е цененият фактор за стабилността в Европа и това дразни президента Румен Радев, а демокрацията е в опасност при служебен кабинет, когато се реализират политики „на тъмно“, когато се управлява еднолично в лицето на президента, коментира пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Изказването на президента не е нормално за обединител на нацията, защото имаме парламент, имаме опозиция, парламентарно мнозинство. Имаме най-ниската безработица от последните 12 години, отличното председателство, получаваме доверие от Европа, параметри, които ни отреждат до най-развитите държави в ЕС, обясни Цветанов.

„Румен Радев е президентът на БСП. Когато говорим за прозрачност и устои на демокрацията, да припомним коя е най-непрозрачната президентска кампания“, обясни той и допълни, че Радев е единственият президент, който не е имал обръщение в парламента.

Страната ни с всеки изминал ден става все по-хубава. Тук е едно от най-хубавите места за живеене в ЕС, дори в Европа, а опозицията търси пстоянно конфронтация, няма диалог, БСП не са единни, коментира Цветанов.

Във връзка с пакта за миграция към ООН той обясни, че в този документ се постига съгласие, защото няма правна обвързаност към държавите, които подкрепят този пакт и това означава, че всяка държава ще може да взима своето решение.

Цветанов се обърна към Корнелия Нинова, какво е отношението й към евродепутатите от БСП, подкрепили пакта.

Валери Симеонов се извини, трябва да съдим хората по действията, премиерът също се извини. „Аз мога да кажа, че Симеонов през цялото времевинаги е отстоявал да водим политики, които да стигат до хората. Той има близък човек, за когото се грижи, но никога не го е казвал“, обясни Цветанов за положението със Симеонов и протестите на майки на деца с увреждания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук