Цените на горивата в Люксембург, по-ниски от тези в България. Заплатите в Люксембург започват от 2000 евро

0
1787

Преди време статистическата агенция Евростат публикува информация за най-ниските и най-високи минимални заплати в Европейския съюз.

Оказва се, че миниатюрната държава Люксембург е най-щедра към поданиците си – те не получават по-малко от 1999 евро. А на другия полюс е България с най-ниска през януари 2018 г. минимална заплата – 261 евро.

Разликата е почти осем пъти в полза на работещите в малката държава в центъра на Европа.

Днес обаче стана ясно и друго, а именно че, в Люксембург цените на горивата са по-евтини от тези в България, според хора, които постоянно пътуват в тази държава цената на горивата към вчерашна дата не е била повече от 2.30 лева, като не трябва да се забравя, че в Люксембург няма дори рафинерия и всичките горива, които се продават там са внос от други държави.

Интересно е, какво и как ще обяснят за пореден път българските власти и защо в най – бедната страна в ЕС, цените на горивата са едни от най – високите?

Припомняме, че в социалната мрежа е обявен бойкот на всички големи вериги бензиностанции в цялата страна, а четири града вече се готвят и за улични бунтове.

Според запознати цените на горивата в Полша, където минималната работна заплата е над 650 евро също са по – ниски от тези в България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук