Азис за 2 минути между живота и смъртта

0
1371

Изречената лоша дума нявга може да бъде фатална. А от такава горчив опит има Кралят на поп фолка Азис. Васил Троянов Боянов едва оживял, след като научавайки изречена по свой адрес обида от изключително близък човек, получил жестоки гърчове, придружени със задух.

Случката е от преди няколко години, но допреди дни е била достояние единствено на жената до Васил – Гала, и Иван Главчев, познат повече като Ванко 1. Рапърът от Пловдив станал пряк свидетел на кризата, която Азис получил в дома си.
Една сутрин около 6-7 часа Главчев бил на гости на Азис и двамата кротко си бъбрели в дневната на звездата. Телефонът обаче нарушава идилията на двамата приятели. В слушалката Васко чул думи, които

се забили като остър нож в сърцето му

16_Azis4.jpgВ следвашите секунди Костинбродският славей се ядосал до такава степен, че тялото му буквално започнало да се гърчи. Било около 6-7 часа сутринта. „Ванко стана от дивана, физиономията му се промени и взе да вика „Васе, добре ли си? Не се бъзикай, не е смешно!”. Много искаше да ми помогне, но нямаше как, само ме прегърна и каза „Ще ти мине!”, споделя за шоковия момент изпълнителят на „Хабиби”.

Кризата продължила не повече от една-две минути. „Много е страшно да не можеш да контролираш тялото си. И до ден-днешен нямам обяснение как целият започнах да се гърча в консулсии. Да не можеш да контролираш тялото си, е много страшно. Аз буквално бях в състояние на припадък. И всичко това заради обида от човек, който бе един от най-близките ми”, продължава Азис.

Не само след този случай, но и заради още горчив опит, натрупан през годините, днес малцина са хората, които Васил допуска истински до себе си.

На първо място сред тях, разбира се, са дъщеря му Рая и майката й Гала. Свързва ги вече 22-годишно приятелство. Сближават се, след като той се връща в Костинброд от Германия, където е оставил родителите си, и след няколко години живот в чужбина в градчето почти не го очакват приятели.

16_Azis5.jpg

Идеята да имаме дете беше моя

„Мечтаех си да е момиче и съм благодарна на Господ, че сбъдна желанието ми”, казва днес Гала.

Въпреки че е едва на 8, Рая вече знае, че след няколко години ще продължисценичната кариера на баща си. Вече е съобщила на родителите си, че ще става певица. И въпреки крехката си възраст отсега е започнала да помага на хората. Преди година навръх 3 март, националния празник на България, Рая отрязала косите си. Дъщерята на Азис жертвала дългата си опашка мигом щом разбира, че много онкоболни имат нужда от коса за направата на перука. Взема решението лесно и се разделя с косата си, без въобще да се замисли.

„Горд съм, че с Гала отглеждаме и сме възпитали такова дете! Не сме оставили това да направи телевизията или която и да било медия. Не търся отговорност за възпитанието й от никой артист, певец или каквото и да било друго. Защото това е моята мисия в живота!”, разчувства се Азис.


Чува гласове, вижда бъдещето

16_Azis3.jpg

Азис е не само музикален феномен, той притежава и свръхестествени способности. Много често в ситуации, в които изпитва трудност да реши сам, осъществява телепатична връзка с майка си Гергина.

„В момент, в който не знам какво да направя, като в приключенски филм или пък филм на ужасите, чувам гласа на майка си. Казва ми какво и как да направя. Майка ми е жива, здрава, но аз я чувам, гласът й кънти в главата ми и винаги ми дава правилния съвет как да постъпя”, признава певецът.

Азис има и друга дарба. Наследил е умението да предчувства бъдещето от своята баба Станка – известна костинбродска гадателка. Вижда какво предстои да му се случи.

„Усещам ситуации, по-скоро ги „чета” по хората. Нямам обяснение какво е точно, но имам дарба да виждам в бъдещето. И лошо, и хубаво, и съм го пробвал стотици пъти. И стотици пъти съм се оказвал жестоко прав!”, споделя пред „ШОУ” изпълнителят.

И веднага си спомня един случай. С приятели бил на кафе и покрай масата им минала една от сервитьорките. Васко я погледнал и пред очите му се появила булчинска рокля. „Казах й: „Извинявайте, да знаете, че вие скоро ще се ожените, защото виждам булка”, а тя ме поглежда и отвръща:
„Ами не мисля, но вчера беше сватбата на сестра ми”, разправя Васил.

От уменията му да вижда в бъдещето често се възползват редица ВИП-муцуни от близкото обкръжение на звездата.

Подготви: Анелия ПОПОВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук