Актьорът Бате Николай: Трябва ни Пиночет за президент

0
1418

Станишев сгромоляса столетницата на дъното на политическия клозет

Известният и много обичан актьор Николай Николов – Бате Николай, беше жестоко пребит на гарата във Вакарел. Той е създател на единствената в Европа Детска клиника за лечение със смях и всички малки пациенти на „Пирогов” всеки ден чакат на леглата си добрия смешник Проф. Коко. Дълги години Бате Николай водеше емблематичното детско телевизионно предаване „Захарно петле”.

– Как се чувствате след зверския побой на гарата във Вакарел, Бате Николай?

– По-добре съм. Мъчат ме двата счупени пръста на крака. Сложиха ми шина, но зарастването там е трудно. Добре че когато карам кола, не ме боли силно, стъпя ли обаче на краката с моите 73 кг, става страшно. Имам и три пукнати ребра.

– Но ходите ли при малките си пациенти в „Пирогов”, те всеки ден чакат с нетърпение смешника Проф. Коко?

– От 8 години, откакто създадох Клиниката по смехотерапия, всеки вторник и сряда съм в „Пирогов”. И така ще бъде, докато съм жив. Правя „визитации” на малчуганите по 8 часа на ден. Е, сега Проф. Коко малко куца, но какво да се прави. Още не мога да се оправя обаче от психическия шок след инцидента. Защото през живота си не съм ударил нито дете, нито възрастен. Нито пък някой ме е удрял, по характер съм усмихнат и сговорчив. След побоя по цели нощи си мисля – защо ние, българите, през последните години забравихме трите думи, които са основният закон на краткия живот – благодаря, прости и обичам.

– Красиви слова, но виждате ли какво става в нашата страна? Насилието вече е всекидневие?

– Абсолютно вярно! Преди два месеца министърката на вътрешните работи Бъчварова каза, че битовата престъпност била почти овладяна. Сега била 4%, а миналата година – цели 7%. Не лъжи, мила министърко! Тази година битовата престъпност е не 4, а 44%! Хайде, аз понеже съм позната муцуна, се вдигна шум около моето нападение. Но ако същата беда и бой до смърт бяха сполетели някой лекар, счетоводител, учител? И ги бяха намерили с дупка на гърлото – мен ме заплашиха, че ще ми извадят гръцмуля… Никой нямаше и да разбере.

– Къде е мястото на МВР в този ад?

– И аз питам къде е, защото освен мутри и престъпници по улиците не виждам нищо друго. Ами турският бизнесмен, който преди няколко дни уби с колата си двама българи на мотоциклет? Къде е този престъпник? Пие си питието в Турция. Има ли по-голям цинизъм?

– Жителите от квартала около Халите и Лъвов мост са ужасени – не смеят да излязат, защото ги заплашват орди от агресивни бежанци?

– Трагедията с бежанците тепърва започва, хич да не си правим илюзии, че имаме готовност за нея. И още по-страшни неща ще стават в т.нар. Малък Бейрут. Мен също ме е страх да минавам през него, какво остава за жените и децата. Вижте, цялото това безумие, което държавниците ни допуснаха да се случи, е следствие на комунистическия преврат срещу Тодор Живков на 10 ноември. Помните ли един от грандиозните многохилядни сини митинги, на който всички подскачахме и крещяхме „СДС, СДС”? Аз се бях случил до оня кръгъл черен камък, на който пише „Иван Вазов”. Върху него беше стъпил един изрусен младеж, който също неистово крещеше „40 години стигат!”. Беше вдигнал едната си ръка с два разперени пръста. А с другата си помагаше да пикае върху гроба на Вазов. Защото, според него, беше дошла демокрацията и вече всичко беше позволено.

– За 26 години преход понятието „демокрация” не се ли напълни с ново съдържание?

– Боже, що за наивност! Аз предложих на споменатия изрод да се направи паметник. Той да олицетворява фалшивата демокрация и извратената ни представа за свобода. За жалост, сега ситуацията в България е такава, че заради мутрите и такива като него държавата ни се срути. Да, станахме членка на ЕС. Но никой не бива да забравя как другарката Кунева-Пръмова услужливо каза „Йес!” за затварянето на блокове на АЕЦ „Козлодуй” и ни блъсна в енергийната яма. Сега ми се пъчи като вицепремиер и ние й правим метани – потрес! А онзи, генномодифицираният Симеон Сакскобургготски? Неговата мръсна роля също е незабравима. Стига с командите от ЕС. Затворихме блок в „Козлодуй”, после пък – няма да ядете шкембе чорба, няма да варите домашна ракия… Хайде де!

– Явно много гняв сте насъбрали!

– Има защо. Ние станахме най-бедната страна в Европа, първа по смъртност, трета по раждаемост – отзад напред. От 27 страни ние сме на 25-о място. Още: България е на първо място в света по детски самоубийства и убийства. Да продължавам ли?

– Сега сме се вторачили в предстоящите президентски избори.

– Българите никога не са били така разединени, както сега. На русофили и русофоби, на американофили и американофоби. И това стана благодарение на Росен Плевнелиев, най-жалкия президент, откакто станахме свободна страна. Той направи така, че Големият брат да ни стане Америка, едно време такъв беше СССР. И се наведе в неприлична поза пред братята американци. Има една турска поговорка (аз си обичам турците, защото са мъдър народ). Та поговорката е: „Сърцето и дупето си приличат по това, че не виждат, но чувстват”. Както Плевнелиев се е навел пред американците, няма да му се размине чувството на остра болка. Защото никога не бива един президент да пада толкова ниско….

– Виждате ли обединител на нацията сред хората, които се спрягат за кандидат-президенти?

– Разбира се, има много достойни хора, но те не са сред кандидатите, избирани по чисто партийна линия. Имаме толкова сериозни и интелигентни учени, инженери, икономисти, лекари, които милеят за България. Но не може БСП да ми предлагат 102-ма мераклии за президент, в тази партия са ненормални, бе!

– Е, нали вече предлагат един – ген. Радев!

– Ако трябва генерал да стане президент, то трябва да дойде някой като Пиночет. И да изрине всички боклуци, които 26 години населяват парламента и Министерския съвет. И всичко да започне отново, на чисто. Говоря това, което мисля. Забележете – целият народ мисли така и Бойко Борисов. Аз го харесвам. Но не мога да му простя, че подкрепя др. Пръмова като вицепремиер.

– За кого бихте гласували на изборите?

– За който и да е военен, пък бил той и генерал, никога няма да гласувам. За нито един от кандидатите няма да си дам вота. Бих гласувал с двете си ръце за проф. Александър Чирков. Такъв тип човек трябва да оглави държавата. Защото ние не сме на дъното, ние отдавна сме под дъното. Единствената ми надежда е във внуците на България. Стига да не са деца на бивши партийни величия и разбойници като Станишев. Които се пребоядисаха на демократи, но са мръсници и в червата си. Ами Станишев 26 години нищо не свърши, сгромоляса партията си на дъното на политическия клозет. А е народен представител и хитро търка гащите си сега по лъскавите столове в Брюксел. Или пък такива като тая, Мая пчеличката.

– Но нали Мая Манолова се справя като омбудсман!

– Какво се справя, бе! Симулира там нещо. И само глупости плещи: „Ние ще се явим на изборите, ние ще победим и пак ще бъдем първата политическа сила…”. Чуваш ли се бе, како! Вашата партия вече е разтурена.

– Но същото го каза и Корнелия Нинова!

– И тя е от същата боя. Тя щяла да обедини БСП, на кого ги разправя! Колкото до обединението на БСП с АБВ – това няма да направи по-силна столетницата. Просто Първанов излезе най-големия хитрец в държавата, по-големия и по-умния играч. Няма да му се отвори парашутът за президент, но той има други планове да се нагуши и затова се бута в надпреварата. А и беше 2 мандата такъв и като сравните всички президенти в тези фалшиво демократични години, Първанов се оказа най-свестният.

Бойко Борисов каза, че няма да се кандидатира за президент?

– Трябва да е луд да го направи! Защото министър-председателят има толкова права и задължения, каквито президентът няма.

– Но ако България стане президентска република?

– Тая работа няма да стане! Знаете ли колко много хора, дето държат чувалите с пари, властта, имотите, земите, яхтите, хотелите, оръжейния и фармацевтичния бизнес, нямат полза от това. Та те ли ще го позволят – никога! Лошото е друго. Много често забравяме, че животът е едно пристигане и отпътуване. И ние за кратко време сме се срещнали на гарите Любов и Смърт. Аз вече съм на 76 години и бавно съм тръгнал към втората гара. Но, мили хора, от цялата си душа ви моля, никога не напускайте първата гара. Тя се казва Любов – към близките, родината и народа. България има нужда от любов.

retro.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук