Арестуваха момичетата от Враца, били съученичка

0
1217

Момичета от врачанска гимназия са арестувани за 24 часа за побой на  съученичка. Двете учат в един и същи клас. В килия за денонощие е тикнато и момчето, което заснело на мобилния си телефон бруталната сцена и пуснало клипа в социалната мрежа. На видеото се вижда грозна разправия между девойките, които си разменят обидни реплики и се наричат „боклук“ и „парцал“.

Две от тях унижават и заплашват своя връсничка. Едното обаче е далеч по агресивно, не само заплашва, но започва да го удря, рита и бута жертвата си. До насилието се стигнало, защото набитото момиче разпространявало клевети за побойничката.

Наказателната акция се разиграла на учебния полигон край врачанския затвор към 18 часа във вторник. На следващия ден около 11 часа пострадалата ученичка е подала жалба в полицията. Униформените веднага се заели с разследване на скандалния случай.

Ченгетата задържали тийнейджърките и ги разпитали в присъствието на социален работник. Съставени са им предупредителни протоколи. Уведомени са и родителите им. Разбойничките и фотографа пък са изкарали и денонощие в ареста.

Прегледът на набитото момиче в местната болница показал, че травмите му не са сериозни и то е в добро здравословно състояние, съобщиха от областната дирекция на МВР. Уведомени са отделът за закрила на детето във Враца и секретарят на местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Работата на полицията и на институциите по случая продължава. А в районното полицейско управление е образувана преписка./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук