Велико Търново има гробище за домашни любимци

0
1354

Велико Търново разполага с гробище за домашни любимци. Вечния си покой там намират кучета, котки, морски свинчета, канарчета и дори един папагал. Цените са място са между 60 и 100 лева, в зависимост от теглото на животинката.

Зоната за животни се намира в рамките на централните великотърновски гробища. За нея е отредена отделна алея. До момента там са положени тленните останки на 40 домашни любимци.

Решение за определяне на отделен парцел за животинки е взето още през 2009 г, като то е утвърдено от Общинския съвет. Още тогава британец погребал кучето си. Близо три години той бил единственият, който се възползвал от услугата. От 2012 г. насам траурните церемонии за домашни животни са средно по 8-9 на година.

Някои от гробовете разполагат дори с плочи с името на домашните любимци и техни снимки. Част от мемориалните символи са от фин и лъскав мрамор, а изображенията на четириногите са нанасяни със скъпа лазерна инкрустация. От общинското обредно дружество споделят, че подобни струват над 1000 лева. Освен да поставят плочи, стопаните поръчвали и траурни церемонии, все едно погребват човек от семейството./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук