Бареков сравни Нинова с Меси, но не този от Световното: Пуска къси пасчета на Борисов, той й ги вкарва на празната врата

0
2888

„Корнелия Нинова е като Меси, но не този от Световното. Пуска точни къси пасчета на Борисов и той й ги вкарва на празната врата”.  Такова сравнение няправи евродепутатът Николай Бареков по PIK TV в коментар на поведението на опозицията в българския парламент в лицето на БСП.

„Бойко Борисов трябва да почерпи всички за опозицията, която има вече десет години”, констатира Бареков.

Евродепутатът заяви, че е „възмутително една социална партия да не повдига наболели в обществото въпроси, свързани със здравеопазване, образование, социална дейност и прочие”. В тази връзка той посочи причината, поради която консерваторите имат важна и съществена роля в правенето на политики – подкрепят слабия човек. „Не може да създадеш богати хора и средна класа и да стъпиш върху труповете на социално неустойчивия човек”, категоричен е той.

„Европейската и българската бюрокрация са един организъм”, смята Бареков. Като пример за жертва на бездушието и цинизма на държавно-чиновническия апарат към болката на малкия човек той посочи майките на деца с увреждания, които вече почти месец протестират пред парламента. Евродепутатът уточни, че проблемът с администрацията в Брюксел е още по-сериозен.

Поради тази причина консерваторите провеждат активна политика за дълбоки реформи в тази област, обяви Бареков.

Целта е „много по-малко бюрокрация, много повече власт в ръцете на парламента”, подчерта той.

По думите му е парадоксално, че депутатите са единствените фигури в апарата на Европейския съюз, които са избрани пряко от народа, а нямат право на глас.

Бареков обяви и, че следващата седмица пристигат в София едни от най-знаковите европейски консерватори и лично ще постави проблема на майките с деца с увреждания пред тях, както и че ще инициира среща с омбудсмана Мая Монолова. В рамките на четири дни делегатите ще проведат интензивни срещи на високо ниво, както с представители на правителството, така и с неправителствения сектор, подчерта той.

Евродепутатът  съобщи още, че екипът му подготвя сериозен сигнал до Европейската комисия, в който ще бъде описан проблемът на майките и техните основания, мотиви и искания.

На финал  Бареков изрази надежда, че предприетите от него действия ще допринесат управляващите както на национално, така и на европейско ниво да чуят гласа на народа и да предприемат съответните действия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук