БГ банда източи $387 000 в Австралия

0
956

Срещу 31-годишния Кирил Тодоров има повдигнати седем обвинения

Нашенци направиха огромен удар с едра кражба в чужбина и бяха разкрити. Българска банда е източила 387 000 долара от различни банкомати в Австралия. Полицията в далечната държава е успяла да установи кои са апашите и тръгнала по следите им съобщи The Agе.

Повечето от членовете на групата са заловени, като в момента се издирва и последният. Разследващите са посочили, че българите пристигнали в Австралия през миналата година. Малко след това започнали да търсят начини да точат пари от устройствата. Така се стигнало до организиране на процес по скимиране на банкомати и произвеждане на фалшиви карти с откраднатите банкови данни.

По този начин нашите бандити успели да свият крупната сума от австралийски граждани. Униформените влезли в следите им, след като един от тях бил заловен за присвояване по подобен начин на 187 000 долара от чужди сметки. По-късно било установено, че в престъпната схема участват и други българи.

Срещу още един тях – 31-годишния Кирил Тодоров, има повдигнати цели седем обвинения.

През миналата година българска банда беше основният координатор на кражбата на над 1 млн. долара от банкомати в Австралия. За това съобщи тогава британското издание The Guardian.

Трима от членовете на организираната престъпна група бяха изправени пред щатския съд. 49-годишен бивш инструктор по гмуркане е сочен за ръководител на бандата, крала данни от банкоматите в три щата – Куинсланд, Нов Южен Уелс и Виктория. Информацията беше използвана за направата на фалшиви карти, с които били теглени пари в България.

Съучастници на българската банда са били и двама бивши мотористи.

Групата се предрешавала с бради и перуки по време на акциите си.

За „муле“ при банковите трансфери бил използван рокер. Според следователите 49-годишният заподозрян е изпратил 540 хиляди долара в България в периода 2009-2014 г. Престъпната дейност е разкрита след 7-месечно разследване.

Преди три години българи източиха един милион евро във Франция. Четиримата бяха заловени след акция на полицията, която продължи две години. Българите се подвизавали в Дижон и околностите му и действали, чрез поставяне на скимиращи устройства на банкоматите в региона. Престъпната схема била засечена още през 2011 г.

Разследването е разкрило, че бандата е част от международна мрежа. През април 2012 г. лидерът на мрежата е арестуван във Франция. По-късно е бил задържан друг член на групата, който е пренасял оборудване между България и Франция./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук