Бедствено положение в община Тетевен

0
278
Снимка: БГНЕС

Със заповед на кмета в цялата община Тетевен е обявено бедствено положение заради тежките последствия от проливните дъждове, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Областният управител на Ловеч Георги Терзийски заяви пред БНР, че при бедствието е починал един човек.

На територията на общината са получени 15 сигнала за наводнени приземни етажи. Към дежурната част на пожарните служби в Тетевен и Ловеч са получени сигнали и за наводнени пътни участъци, паднали дървета и клони.

По-голямата част от сигналите са за селата Градешница и Глогово.

Екипи на пожарната служба работят за отводняване на наводнените обекти и отстраняване на падналите дървета. Огнеборци от Тетевен са евакуирали двама трудноподвижни души от село Глогово.

Пътят между населените места е почистен с техника, организирана от местната власт.

По данни на синоптиците в района са паднали 99 литра на квадратен метър дъжд.

Заради паднал железобетонен мост са откъснати три махали, в които живеят около 300 души.

Към момента се организира снабдяване на бедстващите с хранителни продукти и евентуално оказване на медицинска помощ. По думите на областния управител на Ловеч Георги Терзийски се търсят варианти за осигуряване на алтернативен достъп до района с АТВ-мотори и коне.

Стана ясно и че проблеми са възникнали и в селата Гложене и Черни вит, където има свлачища и наводнени пътища.

„Най-тежко пострадали са селата Глогово и Градежница, където има наводнени къщи, прекъснати телефонни връзки и разрушени мостове… Има засегнати домове, има няколко махали, които са откъснати поради разрушаването на стоманобетонен мост и има бедстващи хора в двете махали. В Гложене и в Голям Извор също има поражения от наводненията. Има залети пътища. Ситуацията е тежка“, заяви още Терзийски

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук