ГЕРБ се съобразява с ветото на президента

0
7717
Снимка: БГНЕС

Ние ще подкрепим наложеното вето и ще се съобразим с мотивите в него. Това заяви по време на пресконференция в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Поводът за изявлението е ветото на президента Румен Радев върху поправките в Закона за приватизацията и искането на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов промените в закона за приватизацията и следприватизационния контрол да се прецизират и да не оставят никакво съмнение в лобизъм.

Припомняме, че промените предизвикаха трус в управляващата коалиция, като НФСБ обвини ГЕРБ в налагане на икономическо мнозинство и лобизъм. Тази сутрин държавният глава Румен Радев наложи вето, а малко след това от МС разпространиха и искането на премиера.

Цветан Цветанов увери, че в рамките на утрешния ще бъде проведено заседание на парламента.

„По този начин ще покажем ясно каква е политическата воля на ПП ГЕРБ“. Цветанов информира, че председателят на правната комисия Данаил Кирилов ще разработи новите текстове.

Цветанов увери, че ще се съобразят с мотивите на президента и няма да се внесат собствен законопроект.

Мотив за налагането на вето от страна на държавния глава Румен Радев е, че гласуваните разпоредби не само не защитават обществения интерес, но и го увреждат. Възраженията на държавния глава са срещу § 3 и § 4, които ще доведат до преразглеждане на вече сключени приватизационни договори в ущърб на държавата и обществото, посочиха от прессекретариата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук