Бедствено положение в Тетевенско заради порои, мъж загина

0
4732
Снимка: БГНЕС

Бедствено положение е обявено в община Тетевен след падналите дъждове в общината, особено в селата Глогово и Градежница.

Мъж е загинал при инцидент под връх Червен край Тетевен. 36-годишният човек е оставил колата си до къща за гости и е тръгнал пеша за града, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла. Тялото му е открито преди обяд, като още се прави оглед на място, за да се уточни причината за смъртта на мъжа, съобщи БТА.

Бедствено положение обяви община Тетевен. Поройни дъждове нанесоха щети, като най-пострадали са селата Глогово и Градежница. Хората там останаха без ток, има наводнени къщи, пострадала е и пътната инфраструктура. Няма информация за бедстващи хора.

15 сигнала за наводнени приземни етажи, пътни участъци, паднали клони и дървета са получени в дежурната част на пожарните служби в Тетевен и Ловеч. По-голямата част от сигналите са за селата Градешница и Глогово. Екипи на пожарната служба работят за отводняване на наводнените обекти и отстраняване на падналите дървета. Огнеборци от Тетевен са евакуирали двама трудноподвижни човека от село Глогово.

Три махали останаха откъснати, заради разрушен път и отнесен железобетонен мост. На място са областният управител на Ловеч Георги Терзийски и кметът на общината Мадлена Бояджиева. Откъснатите хора ще бъдат снабдени с необходимите хранителни продукти. Работи се по отстраняване на щетите и укрепване на коритото на реката.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук