Без рекламни табели по пътя за Рилския манастир

0
699

 

Инспектори премахват рекламни табели на заведения и хотели в района на Рилската света обител, които не са си заплатили наем. Проверката извършват служители от Областно пътно управление, които установили не малко рекламни материали, разлепени на отбивки, по пътната инфраструктура и дървета.

Всеки един, който е решил да си прави реклама трябва да има разрешение с обозначено място за целта и квадратура. Наемът не е чак толкова висок, в зависимост от големината и мястото, цената варира по около 300-400 лв. годишно, обявиха пътни инспектори. Не са малко и свалените вече табели. Според местните не е редно да се поставят реклами на халби с бира, кебапчета и кюфтета в района на Рилския манастир. „Това място е свято и не бива да се прави бизнес по този начин. Който е решил да привлича клиенти, да го направи по друг начин. Грозно е. Наскоро ходих до обителта. Те и по дърветата лепят телефони за връзка с хотелчета и къщи за гости. Все пак Рилския манастир е посещаван и от чуждестранни турусти, представете си какво биха си помисли ли“, възмущават се миряни.

Наскоро дори се тиражирали изказвания на игумена на Рилската света обител, че въвел такса от 40 лева за табела, сочеща разположението или с информация за заведение, търговски обект, почивна база, къмпинг и др. „Такава такса не е налагана и няма да бъде. Просто е недопустимо да се злепоставя по този начин игумена на Манастира“, казаха хора, работещи в Рилския манастир.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук