Бивш министър на образованието с предложение как да опазим българския епос в учебниците

0
567

Даниел Вълчев е най-силната кандидатура в Реформаторския блок, Меглена Кунева е политически подготвена, има докторска степен. Това коментира бившият министър на образованието Сергей Игнатов.Имам едно предложение, за да няма повече скандал с материала в учебниците, както с Паисий Хилендарски. Нека се каже какво не се пипа, като например: Не се пипат песните на Чинтулов, не се пипат „Опълченците на Шипка“ и т.н.

Като се опише това нещо и се вземе решение, че няма да се маха, няма да се маха. Имаме една политкоректност от страна на чиновниците да не обидим колегите и след като сме в ЕС да бъдем повече европейци, а пък тези неща били архаични, коментира Игнатов.

Когато говорим за робство – така са го описали и авторите, вижте примерите: „Грей и ти, слънце, на таз робска земя“. Ние не сме били в робство в римсикя смисъл „говорещи оръдия на труда“, а ние посочваме титаничното усилие на нашите предци да запазят своята култура, самобитност и са пролели кръв за това. Робството подчертава усилието, посочи Игнатов и допълни, че някой е подвел министъра./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук