Шефът на митниците посочи кой пречи да има арестувани мафиоти

0
889

„Продължавам да мисля, че има картел на пазара на горивата“, заяви в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. „Няма обективни причини да бъдат цените по бензиностанциите като тези в момента“, поясни той. „Ако има един, който смъкне цените в цялата страна, както стана във Варна и следващите ще го последват“, каза Танов. Според него обаче, ако има такъв човек, той ще си навлече много големи неприятности.Шефът на митниците коментира заловените безакцизни стоки и защо няма нито един арестуван и осъден за контрабанда. По думите му, въпросът за липсата на арести и осъдени трябва да бъдат зададени към много институции. Според него най – важното е да се промени първо Законът за съдебната система и напомни, че не може едно дело за задържан корумпиран митничар да се влачи с години. Макар и не  в пряк текст, той намекна,че именно корупцията в съдебната система пречи на това да има арестуван мафиот.

Той разказа и за приходите от заловените контрабандни стоки. Танов припомни, че има много хора, които не изглеждат като престъпници: „Ходят с вратовръзки и с костюми“. За първи път през 2015 година имаше политическа воля да стартира процесът срещу сериозните финансови престъпления и измами.

Накрая Танов каза ,че думата „контрабанда“, която се използав от журналистите, според него, била неправилна. Трябвало да се казва „финанасови престъпления“ или „измами“. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук