Бойко Борисов каза категоричната си дума за учителските заплати

0
1351

С огромно уважение към българските учители, такова решение на МС няма и не е било публикувано. Обсъждане за увеличение на заплатите не е имало, защото е рано. Последната дума имат депутатите. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос от парламентарната трибуна на народния представител Георги Кадиев за обещаното увеличение на учителските заплати.

„Безспорно всеки министър иска в неговата област да се случват много неща. Това би било добро и политически успех, но тук идва баланса, който трябва да се направи. Всички искаме българските граждани да взимат високи възнаграждения. Вие знаете, че всяка Коледа подкрепяме българските пенсионери с 200 милиона от бюджета“, изтъкна премиерът.

Той предупреди да не се драматизира и да се искат оставки в такъв сложен момент за Европа. „Г-жа Кунева знае, че всички ние искаме да има увеличение, помагали сме с каквото можем. Приходите вървят много добре, октомври месец ще видим“, обеща Борисов. В отговор Георги Кадиев заяви, че оставката на Кунева няма да предизвика шок в Европа и в България. „Никой не знае ще има ли увеличение на заплатите, в какъв размер. Когато навремето предупредих, че не ни трябва скандална и красива жена, защото и Гери-Никол ще ни свърши тази работа, бях прав. В зала „Арена- Армеец“ беше направен един фолк конферт с неподплатени обещания“ Бойко Борисов разясни, че подписаният документ на това събиране е искало да каже, че всички много активно ще преговаряме оттук-нататък по този въпрос.

„Аз и финансовият министър ще участваме активно. Нека да се опитаме по-добронамерено и прагматично в следващите месеци. Безспорно заслужават повече да им се даде“. „Има неща, които оставят белези с десетилетия“, смени темата премиерът. „Такива решения са се взимали оттук и от света посоки, затова би трябвало всички да сме си извлекли поуки. Имаме много задачи да решаваме, много сме решили. В рамките на НАТО сме свършили много. Ние сме се доказали като лоялен член на НАТО“./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук