Бойко Борисов: Най-добре третият мандат да отиде при Стефан Янев, най-лесно ще е с него

0
510
  • Искаме оставката на енергийния министър Росен Христов. Причината – напада политически „Промяната“, които са наш потенциален партньор
  • Можем да направим правителство с първия мандат, но то няма да е устойчиво
  • Кабинетът може да е без политически лица. Вариант две – шефовете на парламентарни комисии да станат министри
  • Вече имаме работеща коалиция
  • Радев проявява мъдрост и търпение
  • Готов съм на лидерска среща с Кирил Петков и Асен Василев, каза Борисов

Ние можем да направим правителство с първия мандат. То няма да е устойчиво и няма да предизвика спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да расте. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

Той още веднъж обясни, че трябва да се благодари на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение и не бърза да връчва мандата.

За да няма его и да няма ядосани по трасето, въобще не трябва да се говори за първи, втори и който и да е било мандат. Но ни имаме вече много добра коалиция, категоричен бе Борисов.

Според него най-лесно ще е, ако третия мандат отиде при „Български възход“. Това правителство, което ще се прави, за съжаление, ще е с кратък мандат. Шефовете на комисии да станат министри за по 5 месеца, да изпълнят тези точки и тогава да отидем на избори, каза още Борисов.

Обясни, че когато президентът се държи мъдро сега не може да говори обратното. Последно се чул с него по време на европредседателството.

И обясни, че по важните теми в парламента има мнозинство. Даде за пример гласуването за F-16, оръжието за Украйна. Решението за 100% диресфикация на руското ядрено гориво – 153 гласа за. Ако продължи да работи така парламентът, как да обясним защо разваляме парламентът, каза Борисов.

Плевнелиев издигна и намери името на Христо Иванов. Той сложи Асен Василев за министър. Мони Паси е абсолютно безспорен. Не искаха така и минахме на други разговори, каза още Борисов. За да не се превръща в сватбарски бюджета пък трябвало да се гласува само по договорени точки, а не в зала партиите да се надцакват.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук