Бокова проговори за Русия! Страната на Путин имала съществен принос в работата на ООН

0
872

„Руската федерация има съществен принос в работата на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура“, заяви генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Тя е нашият кандидат за генерален секретар на ООН. Това потвърди днес и премиерът Бойко Борисов след скандала с лансирането на Кристалина Георгиева като втора кандидатура за поста.

Русия подкрепи Бокова. Съобщенията в българските медии, че Русия уж се е съгласила да подкрепи друг кандидат от България за поста генерален секретар на ООН, а не официално издигнатата Ирина Бокова, не отговарят на истината. Това заяви пред ТАСС говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Думите му бяха каментар на съобщенията, че подобна договорка е била уж повдигната по време на среща на руския президент Владимир Путин с канцлера на Германия Ангела Меркел по време на неотдавна провелата се среща на Г20 в Китай.

На прием в централата на организацията в Париж по повод края на мисията на ръководителя на постоянното представителство на Русия към ЮНЕСКО Елеонора Митрофанова, Бокова отбеляза, че началото на редица важни проекти на ЮНЕСКО е било дадено на международни конференции в Русия. Генерален директор на международната организация изрази своята благодарност към посланик Митрофанова за работата си в продължение на седем години начело на постоянното представителство на Русия. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук