Борисов вдига под тревога войската заради бежанците!

0
1460

Армията ни да се строи на браздата под тревога и да проведе учения през почивните дни, заради  евентуален наплив от бежанци. Това разпореди днес премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет, става ясно от стенограмата.

С министъра на вътрешните работи, на отбраната, планирайте и, според мен, днес-утре е хубаво да направите съвместно учение долу по границите с Гърция и Република Македония, заръчал министър- председателят. В акцията трябвало да се включат и кметовете на градовете, за да са по-спокойни гражданите им. Министърът на отбраната Николай Ненчев уверил премиера, че такова учение е вече планирано. Вдигнете ги по тревога, хем да ги видите как действат в такива условия, хем да видите как ще се стиковат с граничарите, разпоредил Борисов. Той е категоричен, че тези действия трябва да се проведат незабавно, защото бежанците не почиват. Населението, особено надолу по Петрич, по Сандански вече е настръхнало, казал още Борисов. Освен това в учението ще се включи и дипломат №1 Даниел Митов, който ще следи и обучава граничари и военни как да връщаме нелегално влезлите у нас бежанци на Гърция и Турция.

Финансовият министър Владислав Горанов пък ще трябва да осигури парите „където трябва нещо, да се помогне”. Ако влязат, докато ги върнем, да имаме готовност да ги държим на едно място, да не се разпръснат. Но, днес-утре, използвайте времето и го направете, отсякъл Борисов. Той обаче за пореден път обяснил, че не подкрепя политиката на унгарския премиер Виктор Орбан да се затварят самостоятелно всички граници. Но народът иска да е сигурен, че сме направили всичко по тази тема и сме там, завършил Борисов.

Той подкрепил решението на министъра на отбраната да спре обществената поръчка за обновяване на автомобилния парк на ведомството. Радвам се, че си оглеждате министерствата. Безкомпромисно  проверявайте, може ли да се направи по-добре – да  се направи по-добре, подчертал премиерът./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук