Борисов избухна: Къде ви е Гошо Боеца, предател, целуваше знамето на ГЕРБ, евала за тази схема!

0
96
От 22 държави само на България и Полша спряха газа. Заради далаверата, каза бившият енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев

Преди три дни руснаците спряха газа, но ние си имаме газ. Защо? Защото сме диверсифицирани от втория кабинет на Борисов. Причината да нямаме газова криза е това, че още 2015 година сме монтирали най-съвременните и добрите компресори, които позволяват на България да получава и изпраща газ. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ по време на конференция на партията във Видин. 

„От 22 държави само на България и Полша спряха газа. Заради далаверата. Кирил Петков и Асен Василев искат да върнат посредниците в газа. Кирил Петков и Асен Василев ни взимат по 20 лв. на месец, за да плащат на посредника си. „Булгаргаз“ има един директор, който е на президента Радев. Слагат директора от фирмата, която ще лапа и го слагат за директор на държавното дружество, за да ни взима по 20 лв. на месец. Скъсали сме със зависимостта на Русия. Повече от половината газ, който купуват сега е скъп руски газ“, каза още той.

„Той преминава през Гърция, защото те казаха, че няма проблем да плащат както иска Русия. Те взимат от Русия и го продават за нас по-скъпо. За посредниците на Василев и Петков може да е добре, но не е добре за нас. До 1-2 месеца най-евтиният хляб ще е 2лв., метанът ще е 4 лв. на колонките. Правят се на американски ястреби, но само там, където има далавера.

От утре няма компенсации за тока на бизнеса. От утре 20 лв. ни вземат от газа и още 20 за тока. Слушах Нинова преди два дни, която каза: „Ама аз не съм съгласна, че няма да купуваме руски газ, трябваше да има преговори и да се разберат“. И аз питам как 22 държави нямаха проблем, а ние видяхме проблем. Само че това, което казва Нинова е демагогия“, обясни Добрев.

„Можеха да дадат милиарди от Плана за възстановяване или еврофондове. Европа от 2 години говори за саниране. Тогава щяха не да ви вземат по 20 лв. от джоба, а да ви дадат по 20-40-50 лв. Тогава няма да ни интересува колко струва газа, защото жилищата ще са санирани“, обясни още Добрев.

„Аз се чудя кое стана по-добре за една година и не мога да се сетя“, каза Дончев.

„Корупцията“, отвърна Борисов от мястото си.

„Нищо не е по-добре. Знаете ли защо? Мислите, че имаме некадърни министри? Не. Партиите не се разбират? Не. Заради нас. Точно да се събере правителството, да си стъпи на краката и ние пак ще се съберем да развалим работата. Вие сте виновни, ама и ние“, пошегува се Дончев.

„С канцлера Меркел правехме бюджет, когато България председателстваше, страната ни беше единствената, която взе повече отколкото другите държави преди Брекзит. Аз се нацупих и Меркел ме попита за какво пак се цупя, след като взехме повече пари. И аз казах, че са дали на Унгария и Словения за бедните региони, а за северозападна България няма нищо. Ходи, говори и 400 милиона евро за пътя на Видин ги докара.

Реално пари в държавата сме докарвали ние. Не само не сме изкарвали и не сме крали, а сме докарвали и повече. Не давахме да мръдне държавата.

На всеки 20 дена бях по трасетата, а сега не съм и ми се реве. Пътят е изкъртен. Една година промяна – чудовищна работа. Оставихме ви парите в сметката, за да не могат тия негодници да кажат. Оставих ги да ги построите, за да дойда по асфалта. Защо спите бе видинци? Къде ви е Гошо Боеца? Е, тука беше и целуваше знамето на ГЕРБ и ви предаде. Предател! Ръководител на ГЕРБ“, разгневи се експремиерът Борисов. 

Той изтъкна, че му е направило впечатление, че по нито една телевизия не са казали името на посредника на газта.

„Вместо България да си прекара газта, го прави частна компания. Само че той отказва евтиния газ и даже Радев пита от кои джобове ги взимат. Те са нагли. Щяло да е по-скъпо. Свободата ни струвала скъпо. Най-бедния регион в Европа сте, ама ще станете по-бедни. Какво се оплаквате, бе“, пита Борисов.

„Който направи схемата с газта – евала. Който може да измисли как да краде 100 милиона, евала. Първо теглеха по половин милиард на седмица. Това е все едно да имаш съсед комарджия – айдук. Идва и иска 500 лв. и ти му даваш. Само че следващия понеделник идва пак и иска още 500лв.

Той пак иска 500 лв. следващия понеделник и ти му казваш, че ще ги дадеш, но на по-висока лихва за три години. От началото на тази година – милиард и половина. Тия хора работят с милиарди. Имам предвид, прибиране“, каза Борисов.

„Дойдоха и казаха, че ГЕРБ крали 8 млрд., после 4, после 2. Докато говореха за нас, те откраднаха 8 млрд. Аз не можех да си представя какво правят те. По-по следващия понеделник обаче идва за още 500 лв. Ти му казваш обаче, че имаш 450 само и то на много висока лихва. Той казва, че няма проблем и му ги даваш с лихвите.

После иска 300, ама лихвите са много големи. Сиреч, каква им е схемата? Правят сметка, че кражбата така ги сплотява, че няма да паднат. След тях ще дойде ГЕРБ, защото няма кой. На третата година, когато влезем в управлението, първото, което ще заварим са падежите на тези кредити“, заяви експремиерът.

Той каза, че със сигурност ще се стигне до вдигане на данъци, за да се върнат заемите на „тези, които няма да можете да намерите“.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/675282590118586

blitz.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук