БСП ще отбележи 1 май с различни инициативи

0
69

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова ще участва в честванията в Кърджали

БСП ще отбележи 1 май – Денят на труда и международната работническа солидарност, празник на вестник „Дума“ и левия печат, с различни инициативи и събития в цялата страна. Честването на празника ще бъде под надслов “Достоен труд в мирен свят”, съобщиха от пресцентъра на партията.

По решение на Националния съвет на БСП и желание на социалистите, структурите на партията в страната ще организират множество мероприятия.

Лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще участва в честванията на 1 май в Кърджали.

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков ще бъде заедно със съгражданите си в Стара Загора, а министърът на земеделието Иван Иванов ще бъде в Шумен.

Министърът на туризма Христо Проданов ще празнува заедно с Градския съвет на БСП-София, който организира митинг-концерт на лятната естрада в Борисовата градина от 11:00 часа.В празника на в. ”Дума” и левия печат ще се включат и множество други издания и издателства.

В отбелязването на 1 май ще се включат всички общински организации на БСП в цялата страна, младежкото обединение, обединенията на ветераните и жените социалисти, както и народните представители от „БСП за България“.

В Бургас социалистите ще отбележат Деня на труда с автошествие. Варна, Перник, Стара Загора, Русе и Кърджали ще отбележат датата с митинг-концерти и събори. В Ловеч са организирани редица срещи и дискусии по въпросите за правата на трудещите се.

В прессъобщението се отбелязва още, че само за няколко месеца правителството, в което БСП е социалният стълб, повиши минималната заплата от 650 на 710 лева. В края на миналата година над 2 млн. пенсионери получиха увеличение на доходите си средно с над 12% – най-голямото увеличение от 2008 г. насам, посочват от БСП. Детските градини станаха безплатни. Повиши се и обезщетението за отглеждане на дете до 2 годишна възраст – на 710 лева. Увеличени с 50 млн. лева са средствата по Националния план за действие по заетостта. Така над 22 000 безработни от уязвимите ще имат работа и доходи, информират от левицата.

Камелия Цветанова

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук