Борисов нареди: Още 50 млн. лв. за децата с увреждания, не се подпомагат както трябва

0
1393

Премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат отпуснати още 50 млн. лв. в помощ на децата с увреждания. Не се подпомагат както трябва, призна в началото на днешното правителствено заседание министър-председателят.

Една държава дали е цивилизована, дали е демократична на първо място си личи по отношението към хората в неравностойно положение, допълни Борисов.

Затова и кабинетът днес реши да подпомогне семействата на тези деца. Средствата ще се дават независимо от доходите им и те сами ще решават как да ги управляват. Родители сами ще преценяват дали да наемат личен асистент или да останат вкъщи и сами да си гледат децата.

Допълнителната помощ ще ни струва 50 милиона лева, изчисли премиерът. Така с тази нова добавка държавата ще дава за децата с увреждания 161 млн. лева. Длъжни сме да го направим, категоричен беше Бойко Борисов.

Над 26 000 са децата с увреждания у нас. Намерението на кабинета е да предложи 930 лева за децата с 90% и над 90% увреждания, 450 лева за децата с увреждане от 70% до 89% и 350 лева за деца с увреждане от 50% до 70%, обяви Бойко Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук